Kjøkken fett brann sikkerhetstips

September 2

Hvert år, skade kjøkken branner tusenvis av mennesker. Faktisk, tre av hver 10 hus branner starter i kjøkkenet, gjør dem Hovedårsaken til branner i Amerika. Fett brann rangerer som en av de mest lumske formene for kjøkken branner, fordi noen tradisjonelle brannslukning metoder ikke fungerer på den. Å vite hvordan å forebygge og bekjempe fett brann kan beskytte deg, din familie og din hjem.

Tendens til din matlaging

Hvis telefonen ringer eller en nabo banker på døren, ikke la din matlaging uovervåket. La telefonsvareren sparke i eller bare ignorere døren. De få sekundene når du forlater komfyren alene kan være hele tiden at fett i ditt stekepanne må overopphetes og tenne. Når du kommer tilbake til kjøkkenet, kan brannen allerede være rasende ut av kontroll.

Rydde på kjøkkenet regelmessig

Mens holde kjøkkenet fettfri kan være et ork, unngå fristelsen til å la det gå. En tynn film av fettrester kan opprette en alvorlig brannfare en dag, selv om du ikke koke med olje på tiden. Tid og problemer det tar for å rengjøre apparater, overflater og utstyr kan spare alvorlige problemer i fremtiden.

Skru ned varmen

I en anstrengelse å spare tid, er det fristende å slå en brenner høye å få en panne sizzling raskere. Men dette kan være svært risikabelt. For å redusere risikoen for forbrenning, samt sprut olje, slå din ovnen på lav og gradvis heve temperaturen.

Kaste på et vått håndkle

Hvis din fett fanger brann, ta et stort kjøkkenhåndkle - bør være like stor som potten eller panorere som brenner ut av kontroll - og dyppe den i vann før det har grundig dynket. Deretter kaste håndkleet på potten eller panorere for å kvele brannen. Når håndkle 's på bålet, slå av gass-brenner eller elektrisk oppvarming element. Alternativt dekk potten eller pan. Satt på en ovn mitt og Skyv dekselet på den brennende panne eller gryte.

Unngå vann og brannslukkingsapparater

Selv om det kan virke som en god idé, ikke skyte fett ilden med et brannslukningsapparat. Tilsvarende, ikke helle vann på brenner fett. Vann eller brannslukningsapparat bare fortrenge brennbare olje, forårsaker brann å spre seg.

Kall 9-1-1

Hvis brannen blir for stor for deg å håndtere, flykte huset og lukke dørene bak deg når du forlater. Når du er utenfor, bruke en mobiltelefon eller en nabos telefon ringe 9-1-1.