Kjennetegner tomatplanter

March 28

Kjennetegner tomatplanter

Tomatplanter er utmerket tillegg til en hage eller plante barnehage. Disse plantene vokser næringsrike tomater og spire stort grønt løv hele stammer og stilker av anlegget. Størrelsen og form av anlegget avhengig av arten. Dette anlegget trenger vanligvis støttende tomat merder holde anlegget opp rett fordi tomater vokser på en fleksibel vinranke. Uten en tomat bur vil anlegget spre på bakken eller flyt av sin potten.

Størrelser

Tomatplanter kan vokse opp til 10 fot høy, men er mindre enn tre feet høy gjennomsnittlig. Størrelsen på tomat varierer avhengig av plantearter. Cherry tomatplanter produserer lite, kirsebær-sized tomater. Andre planter som The lim og San Marzano produsere større tomater som er omtrent på størrelse med et eple.

Farger

Fargene skal variere avhengig av hvordan moden tomater er, men noen tomater er oransje eller selv rosa når moden. Men rød er den fremtredende sett i mange arter som Early Girl og biff. Noen oransje varianter er Persimmon og Hawaiian ananas. Oransje tomater har en mer fruktig smak. Andre farger inkluderer lilla, grønn, hvit og gul. Greman grønn Stripe, grønn Zebra og Green Moldova er grønne tomater som er lavere i syre, men har en veldig sterk smak.

Gule og hvite tomater er mer kjedelig enn andre varianter. Noen arter av gul er gule Stuffer og hage fersken. To vanlige hvite sorter er hvit skjønnhet og Ghost kirsebær. Lilla tomater som Cherokee lilla har en rik røykfylt smaken.

Figurer

Tomater er vanligvis rundt, men noen variasjoner i form er sett mellom de ulike artene. Noen er lange og rørformede eller klokkeformet. Banan bein arter er gule og rørformet-formet. De er vanligvis fire inches lang og to inches tykke. Den cubanske gule drue arten er ovale eller formet som en drue. Fargo tomater og gule Bell er begge pæreformet. Golden Sweet Hybrid tomater vokser rundt tre inches lang og de er sirkulær på center. Gul Pear arten også er klokkeformet og gule Plomme tomater er formet som plommer.