Kjennetegner løvtre & Gran

September 17

Når du starter et håndverk eller bygging prosjekt som krever tre, er det første spørsmålet man må spørre om løvtre eller Gran er bedre egnet for aktiviteten. Tidligere gjør avgjørelsen, vet moduler og outs av hver type tre er verdifull.

Mobilnettet forskjeller

Gran består av færre celletyper enn løvtre. Men interessant, cellene i Gran pleier å være lenger. Disse langstrakt cellene kalles tracheids.

Porene

Som et resultat av å ha færre typer celler, har Gran færre porene som flytende. For å gjøre opp for mangelen på porene, har softwoods flere tracheids, som funksjon for å flytte vann gjennom anlegget.

Flekker

Farging Gran tendens til å være vanskeligere enn flekker løvtre fordi det er færre porene til å transportere væsken gjennom bartre. Med hardvedgulv, det er vanligvis enklere å lage en selv flekken og krever færre strøk.

Frø

Når frøene av løvtre trær og Gran faller til bakken, kan man straks se forskjellen. Løvtre frø er Dekkfrøede planter eller frø innpakket i en tøff dekker; Gran frø er gymnosperms eller frø som har ingen ytre dekker.

Miljøpåvirkning

Softwoods tendens til å vokse raskere enn hardwoods. Derfor softwoods er lettere å få, billigere, og har tendens til være bedre for miljøet. På baksiden, softwoods raskere enn hardwoods svekkes slik de er ofte behandlet med trebeskyttelse.

Hva er dette treet?

Softwoods er bartrær, som kan identifiseres av deres koner og blader. Noen eksempler vil være furutrær og redwood. Hardwoods pleier å ha større, flatere blader, som de av hickory trær og bøk trær.