Kjennetegner Hickory tre

November 19

Kjennetegner Hickory tre

Ellers kjent som Carya Glabra, er hickory trær innfødt til Nord-Amerika. Disse trærne som også kalles rød eller hvit Hickory, Mockernut Hickory eller Pignut Hickory. Høy grad av stivhet og støt motstand, gjør hickory tre ideelt for håndtakene på verktøy og sportsutstyr.

Farge

Ved hickory er vanligvis en brun eller rødlig brun farge, selges som "Røde Hickory," men massetetthet fades til en lysere farge vanligvis selges som "Hvite Hickory."

Tekstur

Hickory tre er vanligvis rett kornet, men det kan noen ganger være bølget eller uregelmessig. Teksturen av tre er vanligvis litt grov.

Styrke

Styrken av hickory tre varierer avhengig av hvor raskt treet vokste. Til tross for disse variantene er hickory tre kjent for å gi høy grad av stivhet og støt motstand.

Arbeide med Hickory tre

Arbeider med hickory tre kan være vanskelig - faktisk det kan selv sløv sager og andre tre kniver. Forboring kan være nødvendig når spikrer hickory tre og liming kan være vanskelig. Hickory tre flekker bra, og når polert gir imidlertid en god finish.

Bruker Hickory Wood

Hickory tre brukes ofte i etableringen av sportsartikler - for eksempel i sjakter golfklubber, tennisracketer, eller med baseball og softball flaggermus. I tillegg er hickory ofte brukt til å danne håndtakene på "slående-verktøy," som hammere, plukker, et cetera. Endelig hickory kan brukes som en kryssfiner ansiktet eller finer - og nylig rustikke hickory har blitt mer og mer etterspurt så "bekymret" parkett har økt i popularitet.