Kjemikalier funnet i stoff Softeners

May 9

Kjemikalier funnet i stoff Softeners

Tøymykner brukes i vaskemaskiner å myke opp stoffet og unngå statisk stoff. Den dekker overflaten av klut med smøring kjemikalier som redusere rynker, øke flekk motstand, myke stoffer for å gjøre klut føles mykere og hindre akkumulering av statisk elektrisitet. Stoff softeners finnes i flytende form så vel som ark skjemaet.

Alpha-Terpineol

Alpha-terpineol (molekylformel C10H18O) er en fargeløs, brennbar væske med en svak lilla duft, gir duft til stoff myknere. Ifølge Environmental Health nettverket, alpha-terpineol forårsaker sentrale nervesystemet lidelser, nedkjøling, hodepine, depresjon, ataksi (eller tap av muskel koordinering) og irriterer slimhinnene.

Benzyl Acetate

Benzyl acetate (molekylære formel C9H10O2) brukes som en duft agent i stoff myknere. Det er en fargeløs væske med en mild blomstrende lukt (lik som jasmine). Benzyl acetate er den primære ingrediensen i gardenia olje og jasmine-scented stoff myknere. Ifølge en studie utført ved Universitetet i Berkeley, har benzyl acetate blitt knyttet til kreft i bukspyttkjertelen. Dens damp irriterer øynene og luftveiene.

Benzylalkohol

Benzylalkohol (molekylære formel C6H5CH2OH) er en fargeløs væske med en behagelig aroma. Det er produsert av planter og finnes i ulike essensielle oljer, som ylang-ylang, Hyasinter og jasmine. Benzylalkohol forårsaker sentrale nervesystemet lidelser, irriterer luftveier og kan føre til døden i alvorlige tilfeller. Andre symptomer på benzyl alkoholforgiftning er oppkast, kvalme og hodepine.

Kloroform

Kloroform (molekylære formel CHCl3) er en tett, fargeløs og søte luktende væske. Den brukes som en løsemiddel og aromatiske agent i stoff myknere. "11th rapport på kreftfremkallende stoffer," utgitt av det amerikanske National toksikologi programmet, viser kloroform som et kreftfremkallende stoff (et kreftfremkallende stoff). Overeksponering for kloroform fører til tretthet, svimmelhet, oppkast, kvalme, hodepine, lever og nyreskader, hjerte sykdommer, hudlidelser og luftveisinfeksjoner.

Ethyl Acetate

Ethyl acetate (molekylære formel CH3COOCH2CH3) er en søt fargeløs væske. Det brukes som et løsemiddel og en aromatiske agent. US Environmental Protection Agency (EPA) viser ethyl acetate som en farlig avfall. Helserisiko forbundet med ethyl acetate inkluderer nyre- og leverskader, luftveisinfeksjoner og anemi.

Limón

Limón (molekylære formel C10H16) er en fargeløs væske med en sterk sitrus lukt. Den brukes i stoff myknere, barbering kremer, såper, desinfiserende spray og deodorant. Limón forårsaker irritasjon i øyne, hud, hals og nesen. Laboratoriestudier på rotter konkluderte med at denne duften ingrediensen er et mulig karsinogen, gir opphav til blære og nyre svulster. Resultatene av denne studien er publisert i volum 16 av "Mutagenese."