Kjemikalier for dammen alger

October 16

Kjemikalier for dammen alger

Alger er en av de mest tallrike naturlig forekommende vannplanter og serverer ofte en stort sett samfunnsnyttig formål i akvatiske økosystemer. De er viktige kilder til oksygen for fisken og andre akvatiske dyr i en dam, for eksempel. Men overdreven algene oppblomstringen kan være en indikasjon på dårlig dammen vannkvalitet. Det kan også forstyrre svømming, fisking og andre fritidsaktiviteter. Uansett, lever i dammen med kjemikalier bør imøtekommes med forsiktighet.

Algaecides

Algaecides er en familie av syntetiske og naturlig forekommende kjemikalier brukes spesifikt til å kontrollere algene oppblomstringen inne akvatiske miljøer som dammer og bassenger. Aktive kjemiske ingredienser i algaecides inkluderer kobber, kobber sulfat, endothall, simazine eller diquat dibromide. Tilgjengelighet og lovligheten av disse kjemikaliene er regulert på en stat-til-stat-basis, så avhengig av ditt geografiske område, noen av disse ikke kanskje være tilgjengelige for deg og andre kjemikalier kan være tilgjengelige.

Bruk

Uansett hvilken type algaecide du bruker, må du kjøpe en som er godkjent for bruk i vann. Bruk aldri plantevernmidler ikke godkjent spesielt for å kontrollere alger. Alle algaecides skal si "alger" eller "algaecide" sted på produktmerking; konsultere en dam ekspert eller svømmebasseng utstyr butikken hvis du ikke er sikker på om kjemiske du kjøper er en godkjent algaecide. Når du er visse kjemiske produktet du kjøpte er en algaecide godkjent for bruk i dammer, bare følg produsentens programinstruksjoner omhyggelig og aldri mer enn den minste mulige mengden algaecide for å oppnå ønsket algaecidal resultat.

Forholdsregler

Det er viktig å forstå produsentens forholdsregler før du bruker en kjemisk algaecide. Mange algaecides gjøre dammen usikre for bading, fisking, husdyr drikking og andre aktiviteter. Andre algaecides kan ha skadelige effekter på fisk, andre vannplanter og andre dyr i og rundt dammen. Eliminere alger fra dammen er sikkert ikke verdt den mulige helsefare av bading i eller spise fisk ut av en algaecide-behandlet dam eller unødvendige drap av ikke-mål planter og dyr.

Ikke-kjemiske metoder

For å unngå risiko og mulige skadelige effektene av algaecides, kan du undersøke de forskjellige ikke-kjemiske kontroll metodene tilgjengelig for dammen algene administrere. Disse metodene omfatter innføring av fisk (noen karpe, tilapia, etc.) og dyreliv som feed på alger (men det er ulovlig å innføre noen bestemt arter i dammer i noen stater), algaecide fargestoffer, bare raking algene av vannet og fjerner den for hånd.