Kiva peis historie

January 17

Kiva peis historie

Kiva peiser spore sin lange historie tilbake til det åttende århundre. Kiva peiser ble først brukt i underjordiske hellige kamre av Pueblo indianerne. Disse karakteristiske sørlige Hjem inventar har utviklet seg fra enkle hull i bakken, til fullfunksjons peiser, ofte kjent som "bikube peiser" på grunn av sin karakteristiske form. Kiva peis legger historie og varme til en mission-stil hjem.

Historie Kivas

Gamle Pueblo folk i Nord-Amerika først bygget kivas rundt 750 C.E. Disse sirkulær underjordiske kamrene var opp til 60 fot i diameter. Kivas, fortsatt brukes av hopiene og andre stammer i dag funksjonen henrykke hullene i taket. En gang inne, besøkende ofte finne en stein benk for sittende i tillegg til en sipapu, et lite hull i midten av kiva er gulvet som symboliserer en forbindelse med jorden. Kivas bygget på 900-tallet ofte inkluderer en liten bod bygget på omkretsen av sirkelen, gir kivas nøkkelhullet figurer sett ovenfra.

Kiva brann Pits

Kivas fra 700s dagens har karakteristisk en brann-gropen, vanligvis i midten av kammeret i nærheten av sipapu. I de fleste kivas, brann pit er et enkelt hull, men noen kivas har fire bokser laget av planker. Ofte en luft deflektor ligger gropen hjelper fordele varmen jevnt gjennom kiva. Kivas har vanligvis ventilator aksel eller tunneler som frigjør overflødig røyk og varme fra brannen. Pueblos brukes dyp cists (chambers i bakken vanligvis foret med stein) mellom brann pit og vifte akselen samle aske, ifølge arkeologiske undersøkelser av kivas fra om 1000 C.E.

Kiva peiser

Som mission-stil hjem begynte å vises i den amerikanske Southwest så tidlig som slutten av 1700-tallet, var kiva ildsted gjenoppfunnet som kiva peisen. Denne gjentakelse har en bikube-formet design med en buet brennkammer åpning. Kiva peiser stå i hjørnet av et rom, med vifte aksler stikker fra sine topper. Tradisjonelt har kiva peiser adobe murstein konstruksjon. Denne typen peis er spesielt vanlig i New Mexico.

Moderne gjentakelser

Moderne gjentakelser av kiva peisen vanligvis bruk murverk snarere enn adobe murstein, som slagg blokker. De ofte har ramma eller gips bygging elementer. Rekke peis beslutningstakere tilbyr prefabrikkerte kiva kits; noen kits er frittstående, mens andre krever noen endringer i hjemmet. Moderne kiva variasjoner Legg innebygd benker- eller "bancos" – og innfelte nisjer, hyller og andre dekorative elementer. Noen design plass utendørs bruk eller stå i midten av rommet, men de fleste fortsatt finne sin plass i hjørnet av et rom.