Kategorilisten blomster

November 8

Kategorilisten blomster

Blomster er blant naturens store skatter. I tillegg tilbyr en fest for øynene, mange blomster er spiselig og de gjøre en flott tillegg til hager og landskapsarbeid. Blomstene har spesielle egenskaper og forskjellene som skilles. Forstå disse forskjellene hjelp gartnere gjøre effektiv valg for vellykket hagearbeid bestrebelser.

Staminate blomster

En staminate blomst er en pollen rentebærende blomst som er biologisk kategorisert som mannlig, fordi den har ingen pistils, eller den har infertile kvinnelige organer. Staminate blomster nytte av deling for å produsere næringsrike frø. Det betyr gartnere skal vokse staminate og pistilate blomster av en art nær hverandre. Eksempler på staminate blomster er de av agurk, aubergine, krysantemum og holly.

Pistillate blomster

Pistillate blomster er blomster med frø-bærende organer, det kvinnelige motstykket av staminate blomster. Pistillate blomster har funksjonelle pistils, men ingen pollenbærere. Kvinnelige organer blomst vises vanligvis i midten av blomster. Søt pea, afrikanske iris (Dietes iridiodes) Ridderspore og snapdragon (Antirrhinum majus) eksempler. Pistilate blomster har flere sub beskrivelser basert på egenskaper, inkludert stilken stil, form av eggstokkene, og om de er sammensatte eller enkle, blant andre.

Særbu

Arter med personlige planter av ett kjønn eller den andre kalles "dioecious." Ordet Særbu betyr "to hus." Ett anlegg av en slik Art kan ikke bære frukt eller blomster med mindre en annen er plantet i nærheten.

Monoecious

Monoecious planter har både mannlige og kvinnelige blomster vokser på samme plante. Eksempler inkluderer pecan trær og korn. Agurk og squash også kvalifisere når de utvikler duo kjønn blomster sent i sesongen. Monoecious betyr «ett hus,"betyr at de kan self-pollinate.

Ettårige planter

Årlige vokser en sesong. Ettårige du vokse avhengig av din plassering. Få hardføre ettårige hvis du bor i et kaldt klima og ønsker din hage å vare så lenge som mulig. Foxglove, stemorsblomst, Ridderspore og calendula er eksempler på hardfør ettårige. Neste steg ned fra den hardføre årlige er half-hardy. Så disse plantene etter de siste vår frost. Eksempler babyens pust, blå salvie og halm blomst. Siste er på listen øm ettårige. Disse trives i varme tropiske områder, men er svært utsatt for lave temperaturer og frost. Inneholder listen av anbudet ettårige planter som marigold, morgensol, begonia og impatiens.

Stauder

Flerårige blomster er de som vil fortsette å komme tilbake for tre eller flere år på rad. De blomstre ikke som ettårige, men har stauder i din hage kutt ned betydelig på hage vedlikehold. Hvis du velger hva du plante med hensyn til blomstrende ganger, vil hagen produsere en parade av farge gjennom hele vekstsesongen. Du elsker dag liljer, mødre, blazing stjerner eller gammeldags svart-eyed Susan, skape stauder et vakkert landskap med minst mulig oppstyr, nyplanting og kostnader.

Fullføre

En komplett blomst har kronblad, pistils, kronblader og pollenbærere. Ufullstendig blomster er de som mangler en av disse fire elementene. Komplett blomster forveksles ofte med "perfekte" blomster, som har både pistils og pollenbærere men mangel kronblader. Eksempler på komplett blomster er roser og tulipaner.