Karbonmonoksid, som kan påvirke snittblomster?

December 10

Karbonmonoksid, som kan påvirke snittblomster?

Blomster dekorere og lyse rom med fargerike muligheter. Hundrevis av forskjellige typer blomster brukes i blomsteroppsatser, men alle deler et felles problem. De er svake, ustadig og har kort lifespans. Blant de mange faktorene påvirker snittblomster er luften rundt dem, som kan inneholde skadelige gasser. Karbonmonoksid er en av disse gassene, og selv om det kan være dødelig for mennesker, har liten innvirkning på blomsteroppsatser.

Anlegget respirasjon

Planter ta i karbondioksid vi puster og produserer oksygen for oss. Imidlertid planter pusten oksygen akkurat som alle andre organismer. Planter tar i karbondioksid, men det er ikke en del av deres åndedrett prosessen, men snarere en del av fotosyntese. Når blomstene er kuttet fra en plante, de ikke lenger photosynthesize, men åndedrett vedvarer, slik at blomstene tar i oksygen og, hvis den finnes, karbonmonoksid også.

Karbonmonoksid

Karbonmonoksid er giftig for mennesker og dyr. Det påvirker puste organismer ved forstyrre hemoglobin, som frakter oksygen til cellene. Mennesker og dyr påvirkes av karbonmonoksid innånding bare. Det er spesielt farlig fordi det ikke kan oppdages av syn, lukt eller andre sensasjon. Selv om planter og blomster har en åndedrett prosess like mennesker og dyr gjør, påvirker karbonmonoksid ikke dem på samme måte.

Karbonmonoksid og planter

Karbonmonoksid har ingen virkning, synlig eller usynlig, på planter. Planter er både produsere og metabolizing karbonmonoksid. Gjennom metabolizing karbonmonoksid, planter opprette oksygen, så puster karbonmonoksid som oksygen.

Blomster og respirasjon

Når en blomst er kuttet fra en plante, forsvinner mye av flower's metabolske prosessen. Det photosynthesizes ikke lenger, så det ikke lenger trekker karbondioksid fra luften. Blomsten fortsatt trekker oksygen og karbonmonoksid og reagerer akkurat som det ville var det fortsatt festet til en plante. Karbonmonoksid påvirker ikke anlegget.