Karbid verktøytips

November 27

Begrepet "karbid" refererer til tungsten carbide og Titan karbid. Disse stoffene er brukt til å behandle verktøy slik at de forblir skarpere og vare lengre. Den felles elementet i wolfram og Titan karbid er karbon. Karbid-behandlet stål kalles derfor en høy-karbon stål. Wolframkarbid har programmer som strekker seg fra verktøy til smykker. Det er tre ganger vanskeligere enn stål.

Wolframkarbid styrke

En diamant er rent krystallinsk karbon, det vanskeligste materialet kjent mann. Når karbid-tipped verktøyene slutt får kjedelig, er de skjerpet ved hjelp av samme teknikk som stål, men med en annen myk. Abrasives brukes å skjerpe karbid tippet verktøy inkluderer diamant, silisiumkarbid, kubikk boron og nitride.

Karbid-Tipped designverktøy applikasjoner

Verktøyene støpte helt i karbid vil være både sprø og veldig dyrt. Derfor er verktøyene støpt i stål og tippet i karbid. Deres hardhet, karbid verktøy tåle høye temperaturer i maskinering og forlate en fin finish. Tre sager, hull sager, boring biter av alle typer og størrelser, ruteren biter, lommekniver, tilpasset kutte verktøy og maskinering av deler er tippet med titanium karbid på grunn av de ekstraordinære kvalitetene.

Andre programmer

Andre karbid programmer inkluderer rustning piercing ammunisjon, polakker i fotturer, skistavene, snøscooter pigger, sykkel dekk pigger og ballen som sprer en kulepenn blekk. Karbid brukes av jewelers i menns gifteringer gi styrke og holdbarhet, og kan være polert til en lysende mirror overflate.

Egenskaper

Karbid er kjent for sin styrke, stivhet, varmebestandighet, slagfasthet, oksidasjon motstand, lav temperaturmotstand, termisk ledningsevne og elektrisk ledningsevne. Karbid deler kan gjøres med presisjon bakken nøyaktighet og korrosjon-slitasje motstandskraftig tilnærmet de edle metaller. Karbid bærer opp til 100 ganger lenger enn stål.