Kan vokse planter i vann fra frø?

May 16

Kan vokse planter i vann fra frø?

Visse planter vokser i vann fra frø, inkludert poteter, bønner, avokado, brokkoli, linser, nøtter, alfalfa og kikerter. Perioden som de bruker vokser i vann varierer imidlertid avhengig av anlegget. Noen planter trenger å være "plantet" i jord når frøene har spirer og anlegget begynner å vokse.

Voksende frø

Spirer fra frø er vanlige matvarer i råvarer sideskip, spesielt de av mung bønner og alfalfa. Varianter av grønnsaker er spiselige spirende frø Stadium, og du kan vokse innendørs i en krukke vann eller mellom to fuktet tørkepapir. Legge dem til supper, salater og smørbrød for fersk, levende organisk dyrket mat.

Bønnespirer

Bruk 1 ss av frø til en 1/4 kopp vann i en quart canning jar med en bred munn. Kjøpe en skjerm for munningen av glasset på helse Matbutikken, eller bruke en gammel strømpe eller cheesecloth sikret med en strikk. Skyll og avløp frøene gjennom skjermen tre ganger om dagen for å hindre dem fra å slå sur. Når frøene begynner å spire, kan du spise dem eller plante dem i jord å vokse.

Avokado

Gropen av avokado er frø av treet. Suspendere avocado pit halv-midt i en krukke vann forårsaker det å starte spirende. Gjør dette ved å sette inn tre tannpirkere i pit og bruke disse til å balansere på kanten av beholderen over vannet. Du kan også plante det direkte i jord, men spirende det i vann lar deg se røttene begynner å vokse.

Søtpotet Vines

Søtpotet er "frukt" av anlegget, og er kjent som en frø tuber. En søt potet vinranke kan dyrkes i en krukke med vann ved å sette inn tannpirkere i en søt potet og suspendere den i en krukke, halv-nedsenket i vann på samme måte som avocado pære. Plasser søtpotet slik at konisk slutten er i vannet. Plassere den hvor det blir fullt sollys og endre vannet minst en gang i uken. Potet vil begynne å sette røtter ned i vannet og skyter starter vokser oppover fra anlegget. Du kan fortsette å vokse i vannet, eller du kan plante det i jord.

Nøtter

En rekke nøtter kan være spiret innendørs med vann. Nøtter og større frø ta litt lengre tid å spire enn bønner, og bør bli dynket i minst 24 timer i vann. Etter skylling og drenering kan de holdes fuktig mellom to papirhåndklær for to til fem dager å starte spirende.