Kan søte erter vokse opp et tre for støtte?

January 1

Kan søte erter vokse opp et tre for støtte?

Søt pea er en populær årlig blomst som er dyrket i mange steder over hele verden, og er spesielt populær i England og USA. Denne blomsten kommer i en rekke farger, inkludert rosa, blå, lavendel, hvit og rød. Sweet erter er populær både for sine lyse blomster og deres appellerende duft. Det er mange forskjellige varianter av denne blomsten, tilbyr sweet pea viften mange valg når du velger hvilke ettall å vokse. Vines klatre på forskjellige måter. Hvordan en vinranke klatrer påvirker hva slags støtte vintreet krever som den vokser.

Twining

Noen vinstokker har stammer som hyssing rundt alt, innpakning hele vintreet rundt en slank støtte som vintreet blir høyere. Denne typen vintreet må ha en meget slank støtte, for eksempel en stang eller wire å klatre opp. Den beste måten å vokse twining vinrankene opp en overflate som et gjerde er å kjøre wire opp og ned gjerdet. Vinrankene vil fange ledningene, slik at de kan dekke gjerdet. Twining vinrankene kan ikke bryte seg rundt store objekter, for eksempel trær.

Springende

Springende vines, noen ganger kalt desperat, har ikke en måte å klamre seg til enhver overflate. Disse vinstokkene må knyttes til en støtte som de vokser eller vil de ende opp vokser i store mikset hauger. Vinrankene pleier å vokse oppover, så plast eller streng bånd kan brukes til å sikre dem til loddrett objekter, slik at de kan vokse opp og over gjerde og vegger.

Klamrer seg

Klamrer seg vinstokker har prioritert eller invasiv pads som følger noe de møter. Disse vinranker kan vokse på nesten alt, inkludert loddrette vegger, gjerder og trær. Denne typen vintreet kan forårsake skade på slike overflater som murstein eller stukk vegger, som pads vil invadere alle sprekk eller plass de møter, til slutt bryte ut biter av veggens overflaten. Når startet, klamrer seg vinstokker er nesten umulig å bli kvitt og vil etterlate merker hvis vinrankene fjernes.

Coiling

Coiling vinstokker har liten, vridd tentakler som er utvidelser av vinrankene. Disse vikle seg rundt tilgjengelige objekter, slik at plantene å avle oppover. Vinstokker som bruker coiling tentakler for støtte bruke ikke svært store objekter, for eksempel trær og, for støtte fordi tendrils brytes svært tett og har liten spoler til å begynne med.

Sweet erter

Sweet erter tilhører gruppen av vinstokker som vokser ved å sende ut sammenrullede tentakler. Derfor søte erter vokse ikke opp noe stor og kan ikke bruke et tre for støtte. Hvis de er dyrket uten noe passende å klamre seg til, vil de vokse som en sammenfiltrede haugen av blomsterfylte vinstokker.