Kan solsikke planter begynte innendørs?

April 24

Kan solsikke planter begynte innendørs?

Solsikker er blant de enkleste plantene å vokse, og på grunn av deres raske vekst og imponerende høyde, de er også en av de mest givende. Solsikker er ettårige, men alle frøene de faller lett spire våren, vanligvis steder der solsikker var ikke presentere året før.

Hvorfor starter innendørs?

Gartnere starte frø innendørs for en rekke årsaker. En grunn er at mange anbudet frø ikke kunne tolerere siste kulden dager av våren. Frø som krever slik behandling er vanligvis startet innendørs ca fire til seks uker før gjennomsnittlige siste frost dato. Dessuten, noen frø er bare for små til å kaste inn i hagen hvor de skulle gå seg vill, og det er mye mer effektivt å vokse transplantasjoner innendørs.

Hardfør ettårige

Solsikker er hardfør ettårige frøene er ganske stor - omtrent 1/8 tommer lang- og lett å håndtere. Sin hardførhet betyr de tåler lett frost eller to hvis de spire før gjennomsnittet siste frost dato. Solsikker spire ganske raskt, innen en uke eller to, noe som gjør det upraktisk å nøye tendens til deres seedlings innendørs når de vil gjøre like bra, om ikke bedre, i hagen. Seedlings er også utsatt for transplantasjon sjokk og misliker har sine røtter forstyrret.

Solsikkefrø krav

Solsikker krever et område i full sol med nesten alle typer jord; de vil trives i stort sett alt, noe som gjør dem til en av de beste blomstene for dårligere jord. De fleste solsikker er ganske tørke tolerant, som de er innfødt til prærien, men dyp vanning oppfordrer solsikker å utvikle sterke rotsystem, gir den nødvendige støtten for disse blomster som er skjebnebestemt til å være høye med store hoder.

Plante solsikker utendørs

Velg et område i full sol med gjennomsnittlig jord. Grave grunne grøfter, seks inches hverandre eller scatter frø i en bløt seng og dekke dem med omtrent en tomme av jord. Vann frø og seedlings før de har deres første ekte blader. Tynn seedlings to fot fra hverandre når de har spiret og plante nye frø hver to til tre uker for å sikre kontinuerlig blomstrer til høsten.