Kan Shrubby Hypericum vokse i skyggen?

April 6

Skjemaene busk av Hypericum, eller St. John's wort, vokser 3 x 3 fot. De bære gule blomster etterfulgt av bær som slår oransje, så rød, deretter svart. Mange er fint valgene for del skygge - for eksempel et område dappled av bladene av løvtrær, eller på nordsiden av et hus.

Planting forhold

Hypericums overleve vinteren i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 til 10. De fleste vil vokse i full sol, men varianter med spraglete løv vil brenne mindre gitt noen ettermiddag skygge.

Omsorg

Vann nye busker ukentlig i deres første leveår. Hypericum er tørke-tolerant når etablert. For å opprettholde et ryddig utseende, kuttet alle stammer til 18 inches i slutten av vinteren.

Varianter

Hypericum inodorum isbre har grønt og hvitt spraglete løvverk som tar på rosa nyanser. Hypericum androsaemum Gladys Brabazon har grønne blader sprutet med krem. Hypericum mosarianum Tricolor har rosa, krem, hvite og grønne spraglete blader på rød stammer. Den vokser 2 fot høy. Hypericum Hidcote har store, lyse gule blomster og en lang blomst periode. Den vokser 6 fot.