Kan Rosemary vokse i skyggen?

October 18

Kan Rosemary vokse i skyggen?

En uunnværlig urt i mange retter, rosmarin (Rosmarinus officinalis) har en ærverdig plass i urtehager over hele USA. Dens besk, evergreen, needlelike blader og prangende sommerblomster gjør det en favoritt for både spiselig og dekorativ plantings. Selv om det ikke krever mye vedlikehold, trenger rosmarin full Søn for beste vekst.

Identifikasjon

Innfødt til kysten middelhavsområdet, rosmarin er tilpasset tørt, tørre forhold. Det er så vant til lav fuktighet nivåer at det er i stand til å trekke noen av vannforsyning fra luften. Det vanligvis vokser 4 til 6 fot i høyden og 2 til 4 føtter i bredde og produserer blå til hvite blomster i tidlig på sommeren. En urteaktig flerårig, rosmarin er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 11, men det kan vokse bedre i litt kjøligere klima soner 8 til 10 og som en potted anlegg utenfor i områder dette området.

Lys krav

Rosmarin vokser best i full sol. Du kan også vokse det i lys, men foretrekker full-Søn forhold og når det finnes. Hvis økende rosmarin i en container innendørs, plasser anlegget nær et sør - eller vestvendte vindu der den mottar lys så mye som mulig. Selv om rosemary's vinteren valg inkluderer økt fuktighet og redusert temperaturer, liker det konsekvent mengder av lys, langvarig lys.

Kultur

Rosmarin er innfødt til Middelhavet, der varme, tørre somre og kjølige, fuktige vintre er normen. Vellykket vokser det betyr reprodusert, så nært som mulig, innfødt vilkårene. Derfor, om sommeren, rosmarin bør være vannet med måte å holde jorda relativt, men ikke bein, tørr. Om vinteren planten foretrekker kjøligere temperaturer og økt fuktighet ikke så mye vann som røttene begynner å råtne; fortsatt vente på jorda tørke nesten helt før du legger vann. Selv om rosmarin tåler mange jord typer, stave tung leire ofte døden.

Hage bruker

Rosmarin er i hovedsak dyrket som et tillegg til kjøkkenhagen. En stift urt, kan du bruke den smaken kjøtt, supper, stuinger, desserter, syltetøy, eddik og grønnsaker. Høyde og prangende blomster også gjør det egnet som en dekorativ. Det gjør det bra i kantlinjer eller fundament plantings og kan dyrkes som en skjerm eller hekken der det er vinter hardfør. Rosmarin også tiltrekker bier til hagen under den juni og juli blomstrende sesongen, og når plantet ved vegetabilske hager, den oppmuntrer bier til pollinering grønnsaker.