Kan planter vokse i forskjellige lys?

April 30

Bruke forskjellige typer lys på din innendørs hage nytte lys-mangelfull planter. Den beste belysningen for planter er sollys i riktig mengde. Innendørs steder eller klima med lite sollys, kan dette være vanskelig å oppnå. Supplere tilgjengelig sollys med forskjellige lys vil bidra til å sikre at planter kan fortsatt vokse i områder med begrenset eller ingen sollys.

Identifikasjon

Kunstig lys brukes til belysning innendørs planter når tilgjengelig sollys ikke er nok. Kunstig belysning er ofte det eneste alternativet for voksende planter i lukkede rom, men kunstig belysning kan også hjelpe en plante i et rom med et vindu som inneholder solen for bare en del av dagen. For planter vokser i rom med ingen naturlige lyskilden, må forsiktige skritt tas å sikre at plantene får riktig type lys.

Typer

De vanligste typene forskjellige lys for planter er generelt kompakte fluorescerende lys (CFL), lys - emitting diode (LED) eller glødende lys. CFL belysning og LED-belysning ofte koster mer enn glødelamper belysning, men de genererer mindre varme og bruker mindre energi enn glødelamper belysning. Bruke flere varianter av belysning kan bidra til å sikre at plantene blir hele spekteret av belysning som de trenger for å vokse.

Lys farge

Forskjellige lyse farger brukes for supplerende belysning kan påvirke hvordan en plante ser og utvikler. Ifølge University of Colorado forlengelsen, kan lys farge ha noen effekt på vekst og oppførsel av en plante. Blått lys tendens til å gjøre bladene vokse fyldigere, og en kombinasjon av rødt og blått lys kan få blomstrende.

Advarsler

Lyst er viktig, spesielt når du bruker forskjellige lys på planter som har delikate løvverk. Plassere et lys for langt fra en plante kan redusere effektiviteten, men for nær risiko skade anlegget. Planter med lett brent blader skal plasseres på en større avstand fra lyset slik at lysene ikke brenne bladene.