Kan Mold vokser på kobber?

March 24

Du kan finne kobber i elementer som mynter, bestikk og rør. Som mest husholdningsartikler, kan kobber utvikle mold og mugg under riktige forhold, men ikke så lett som andre elementer som stoffer og gips.

Hvorfor Mold vokser

Muggsopp kan vokse på nesten alt. Selv om kobber er et solid element som, med sin natur, ikke inneholder mold-vennlig forhold, mold kan likevel utvikle. Mold krever bare to ingredienser for å begynne spiring: næringsstoffer og vann. Muggsoppsporer kan utlede sine næringsstoffer fra skitt, så hvis du har en stadig fuktig og skitne kobber overflate som et tette rør, kan du utvikle mold problem.

Holdbarheten av kobber

Selv om muggsopp kan vokse nesten alle element under bestemte forhold, kan kobber likevel fungere som en holdbar, mugg-bestandig materiale. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention vokser mold best på overflater som inneholder naturlig mold næringsstoffer. For eksempel kan bomull stoffer og grønnsaker utvikle mold fordi de er avledet fra planter og planter inneholder cellulose, et næringsstoff som mold. Kobber, som et grunnstoff, inneholder ingen naturlige næringsstoffer, men må utvikle store forekomster av eksterne næringsstoffer som smuss.

Ideell vekst forhold

Fuktighet og jord gir behov for muggvekst på kobber, men deres tilstedeværelse sikrer ikke muggvekst. Fuktigheten må somle vedvarende, fordi hvis det fordamper raskt, mold ikke ha god tid til å spire. Vedvarende fuktighet forekommer i fuktige miljøer vann damp trenger luften i lengre perioder. Hvis du bor med høy luftfuktighet, har du en høyere risiko for å utvikle mold på ikke-cellulosic materiale som kobber. Også har du feil avløp med kobber rør, kan skitt innskudd og fuktighet være tilstrekkelig for muggvekst.

Kobber vedlikehold

Kobber er nonporous, hvilke betyr det ikke felle og inneholder fuktighet som absorberende materiale. Derfor bør du aldri trenger å tørke våte kobber i solen i timer eller bruke kraftige oppvarming enheter for å zappe satt væsker. Så lenge du holder din kobber overflater rutinemessig tørr og ren, kan mold aldri utvikle under noen omstendigheter.