Kan Mold fra brød drepe deg?

June 2

Kan Mold fra brød drepe deg?

Mold er en mikroskopisk sopp som kan leve på dyr eller plante materie. Matvarer som brød og ost utvikle ofte mold. Mold består av mange forskjellige celler og er ofte synlig for det blotte øye. Visse typer mold kan være farlig, gjør dem hvem ingest det syke.

Identifikasjon

Mold består av rot tråder som invaderer mat, en stilk som stiger over maten lever av og dannelse av sporene på slutten av forfølge, ifølge US Department of Agriculture (USDA). Disse sporene er ansvarlig for fargen du ser på moldy maten.

Potensielle

Ikke forbruke mold på matvarer som brød. Brød er en porøs mat og er ofte forurenset under overflaten, der du ikke kan se den. Visse typer mold produserer farlig mykotoksiner - giftige stoffer som kan gjøre deg svært syk.

Effekter

Inntak moldy brød kan forårsake alvorlig Respiratorisk symptomer, spesielt i de som har astma eller andre alvorlige åndedrettsproblemer. Mold svelging kan forårsake alvorlige og livstruende komplikasjoner for astma lider. Allergiske reaksjoner er mulig i de som er følsomme for mold. Mold må ikke svelges; følsomme personer snuse mold kan ha en alvorlig reaksjon. Noen allergiske reaksjoner føre anafylaksi, en livstruende medisinsk krise som kan føre til døden hvis ikke søkes behandling umiddelbart. Visse typer sopp på mat produsere en kreftfremkallende gift kjent som aflatoxin. USDA overvåker mat, spesielt peanøtter og feltet mais, etter denne gift.