Kan jeg smør en Squeaky Baderom avtrekksvifte?

September 19

Eksos fans hjelp ventilere luften i et rom; i områder som kjøkken eller bad, de ikke bare hjelpe trekke varme ut av rommet, men også fuktighet bygge opp som ellers kunne forårsake mold. Smøring fan's motor og selv viftebladene kan bidra til å holde det stille mens den gjør jobben sin.

Forberedelse

Før du gjør noe, deaktivere kretsen som sender strøm til avtrekksvifte for sikkerhet. Når banen er deaktivert, må området rundt ventilen er ren. Hvis det er mye støv eller skitt bygget opp på vent, vil viften bare trekke mer støv og smuss på seg. De fleste vent dekker holdes på plass av skruer eller kilder. Dekker holdt på plass med fjærer vanligvis har kategorier som kan trykkes komprimere kildene. Rengjør ventilen dekselet med klut og et rengjøringsmiddel. Typen produkt å bruke, avhenger av hvordan skitne din avtrekksvifte er; de fleste husholdning rengjøringsmidler fungerer for lys mengder bygge, men du må også avfettingsmiddel for kjøkken eksos fans.

Inspisere viften

Hvis du smøre en skitne/støvete fan, er smøremiddelet mindre sannsynlighet for å gjøre jobben sin. For å rengjøre fan blad, fjerne viften fra motoren. Viften er enten holdt på plass av skruer eller klammer som kan komprimeres. Du må også koble ledningene fra viften å helt fjerne den. Mens du ser på ledningene, undersøke dem å sikre de er fortsatt gode. Slitte wire gulvbelegg, steder hvor de er bøyd eller en korrodert wire gulvbelegg er tegn på at ledningene bør erstattes. Mark hvor hver ledning er koblet slik at du husker hvor du sette dem tilbake senere.

Rengjør viften med en klut og rengjøringsmiddel. Gå over både viftebladene samt motoren selv.

Smøring viften

Finn stedet der skaftet av viften kobles til motoren. Kontroller at dette området er så rent som mulig, sette noen dråper smøremiddel på skaftet av viften. WD-40 er en god smøremiddel for eksos fans fordi det vil også hjelpe bryte opp alle resterende skitt, støv og fett, men du kan også bruke de fleste andre smøremidler for å smøre en avtrekksvifte. Bruk din hånd å spinne viftebladene et par ganger, og rydde opp noen smøremiddel som drypper ned motoren. Nytt smøremiddel hvis viften ikke spinner lett; Hvis den spinner OK, koble motor ledningene til viften, og sett den tilbake i ventilen. Spin viften noen ganger igjen for å sikre at det ikke er rørende kanten av ventilen og som den spinner lett.

Regelmessig rengjøring og smøring vil hjelpe avtrekksvifte vare lenger, i tillegg til å redusere støy gjør.