Kan jeg rengjøre min marmor peis med min damp renere/mikrofiberklut?

May 31

Marmor, en holdbar, attraktive materiale foretrekkes av utbyggere i årtusener, brukes ofte til å dekorere og beskytte peis åpninger. En damp renere, kan kalles en damp mopp, brukes som del av den vedlikehold strategien for marmor peis omgir, mantels og ildsted utvidelser. En viktig faktor i slik strategi er tilstanden av marmor. Hvis marmor er i god stand, kan din damp renere godt være alt du trenger.

Betraktninger

Marmor er en forholdsvis myk stein består av sediment rik på restene av gamle koraller og hard avskallede sjøliv. Over tid blir komprimert sediment kalkstein, som, under enormt press og varme, er forvandlet til marmor.

På grunn av dens høy kalsiuminnhold er marmor porøs og utsatt for skade når de utsettes for surt materialer. Det er vanligvis polert og forseglet før installasjon i områder kan slike skader. Selv når forseglet, er marmor underlagt etsing med mindre syreholdig søl er ryddet opp raskt. Langvarig eksponering røyk og sot kan discolor en forseglet marmor overflate.

Rutinemessig vedlikehold

En damp renere er ideelle for å opprettholde marmor rundt din peis siden ingenting men varmt vann og mikro-fiber kluten komme i kontakt med overflaten. Støv og smuss fjernet enkelt fra peisen forlengelsen, mens lyset røyk rester er raskt renset fra surround og mantel.

Regelmessig bruk av din damp renere vil hindre oppbygging av rester som kan skade marmors overflaten over tid. Dette eliminerer i sin tur behovet for å bruke sterke kjemikalier og slipende rensemidler som kan mar en polert marmor overflate.

Restaurering

I situasjoner der marmor overflaten er allerede sterkt skitne, beiset eller skadet, returnere grundige ofte den til "god som ny" tilstand. De vanligste problemene er tunge sot oppbygging og overflater som er oppskrapet eller etset av slipende eller sure rensemidler.

Det kan hende du kan fjerne lys røyk flekker med gjentatt bruk av hydrogenperoksid brukes med en myk børste og skylles med klart vann. En tung sot oppbygging krever bruk av potensielt skadelige kjemikalier som trisodium fosfat eller anvendelsen av en kommersiell grtomslag. Få profesjonell hjelp etter behov.

Riper eller etset marmor kan gjenopprettes ved polering overflaten. Småfeil kan ofte være polerte ut for hånd med tinn karbondioksid eller en kommersiell marmor polsk. Mer alvorlig er best korrigert av en profesjonell.

Forslag

Unngå skade ved å rense opp søl umiddelbart. Vent branner slik at alle røyk og sot flykte opp Pipa, ikke inn i rommet. Når du har gjenopprettet marmor rundt din peis til sin opprinnelige glans, bruk din damp renere regelmessig å oppbevare den ser vakkert. Etter damp rengjøring, tørk med en ren klut og buff lett med en ren, tørr chamois.