Kan jeg re rot en stamme som kom av min Rose Bush?

May 7

Kan jeg re rot en stamme som kom av min Rose Bush?

En gren fra et rose bush, i de rette forholdene, vil danne røtter og opprette en ny rose plante. Rose som vokser fra forankret stammen vil være en identisk klone av den overordnede. I motsetning til pode, er som krever rootstock, pasienter og dyktighet, heie en kutte enkel, med gode muligheter for første gang suksess.

Når kutte stammen

Det er flere ulike tider å ta steg stammer for å heie. Tatt våren, kalles unge stilkene Gran borekaks. Midtsommer og tidlig høst borekaks har bekreftet opp litt, men er fortsatt det meste grønt. Disse kalles semi løvtre borekaks. Ved høst sen og tidlig vinter stilkene har autoriseres, stiklinger tatt på denne tiden kalles løvtre borekaks. Generelt, løvtre borekaks foretrekkes roser men Gran og semi løvtre borekaks er egnet.

Slik klargjør skjæring

Forbereder steg stilk skjæring er avgjørende for vellykket heie. Gjøre kutte 6 til 8 inches lang ved å fjerne toppen av stammen like over en bladnode og bunnen av stammen rett under en bladnode. Når du klipper ut av bunnen av stammen, gjøre kutt i 45-graders vinkel og de kuttet flat, at veien når du går for å sette kutte i potten, kan du enkelt fortelle hvilken ende er. La de øverste to bladene på rose stammen og klipp av resten.

Heie hormon

Heie hormon stimulerer rose for å begynne å produsere nye røtter fra bunnen av stammen. Bruke en heie sammensatte er frivillig som det er mulig å rot steg stammer vellykket uten å bruke den. Dette trinnet bare øker suksessraten og muligens tiden det tar for røttene å begynne å danne. Hvis du vil bruke heie sammensatte, se etter væske eller pulver på en hage senter. Rulle eller dyppe bunnen av stilken (slutten med 45-graders cut) i den heie sammensatte.

Heie Medium

Rooting mediet holder kutte på plass mens skjemaet røtter. Det bør være solid nok til å holde skjæring og lett nok at vann ville avløpsrenne gjennom. Viktigst, bør det være sterilt. Blandinger av torv moss, sand, perlitt og vermikulitt opprette en god rooting medium. Haven jord, kompost og møkk er uegnet med mindre du varme dem lenge nok til å drepe mikrober, en 350-graders-F ovnen i 20 minutter bør gjøre det. Bland torv moss, Haven jord eller kompost og gjødsel sluttført med like deler sand, perlitt eller vermikulitt, opprette riktige forholdet mellom drenering og fuktighet oppbevaring.

Heie prosessen

En 6 eller 8 tommer potten er en god størrelse for ett eller to steg stilk borekaks, hvis du vil sette mer borekaks i en enkelt pott, bruk en 12-tommers gryte og sette fem eller seks sammen. Ta ett steg skjæring og etter dipping det i rooting hormonet, trykk på bunnen tredje til rooting medium. De økte borekaks, vil hvis det lykkes, begynne å skjemaet røtter i to til seks uker. Holde dem i drivhus i kaldt vær, i varmt vær, et område som blir dappled skyggen, og egner seg vindbeskyttelse.