Kan jeg plante tomater i et vindu?

March 30

Kan jeg plante tomater i et vindu?

Container hagearbeid er unna å vokse noen grønnsaker i en liten plass. Stedet for pløyer store tomter, forberede gartnere store potter. Hagearbeid i en container eller vinduet boksen er en enkel måte for nye gartnere suksess og for leilighet bolig har sine egne små hager. En rekke grønnsaker kan dyrkes i en rekke Potter, avhengig av anlegget og potten. Tomater er en av de mest fleksible beholder grønnsaker.

Velge en beholder

Tomater har store rotsystem og krever ganske store potter med god drenering. Plast Potter er et godt valg, så lenge det er nok av hull for drenering. Leire potter tørke ut svært raskt og er mindre favoriserte (selv om en omhyggelig øye kan bruke potten for å måle fuktighetsnivået av jord i). En vanlig tomatplante gjør best i en 5 gallon container eller en beholder med en diameter på 18-24 tommer gartnere ofte favør fem gallon plast bøtter med flere 1/2-tommers hull boret på bunnen fordi de er bærbare, holdbare og rimelige.

Forberede en beholder

Alle næringsstoffene er tomatplante får kommer fra en kombinasjon av befruktning innsatsen og jord det er startet i. En beholder begrenser steder røttene av tomatplante kan gå til søke ernæring, så første jord i beholderen er ingen steder å kutte hjørner. Bruk en god kvalitet potting blanding eller gjøre din egen tomat blanding av like deler potting jord, perlitt, sphagnum torv moss og kompost. Du kan også blande slow-release gjødsel i å hjemmelaget jord blanding hvis du ønsker.

Velge egnet tomat kultivarer

Nesten alle tomatplante kan dyrkes i en beholder. Noen gjør bedre enn andre, skjønt. Se etter tomatplanter som er merket som "patio tomater" eller som har ordet "dverg" i navnet sitt. Bush tomater også gjøre det bra i fangenskap, og planter med mindre frukt pleier å være bedre i beholdere enn stor tomat frukt. Det er egnet kultivarer for vindu bokser tilgjengelig i både hybrid og arvestykke varianter.

Omsorg for Container tomater

Beholder tomater er en høy risiko blir underernært eller under vannet. Når anlegget daglig for fuktighet ved å stikke fingeren 2 til 3 inches dypt i jorden. Hvis jorden er tørr, er vanning nødvendig. Tomater skal aldri sitte i vann, så ikke bruk plast skuffer eller fange overflødig vann. Hyppige vanning er nøkkelen fordi det vil holde tomatplante jevnt hydrert og hjelpe å minimere sprekker i frukt. Container og vindu tomater også fordelen av en sporadisk befruktning eller top dressing å øke tilgjengelig næringsstoffer.