Kan jeg plante bambus?

November 15

Det korte svaret på spørsmålet "kan jeg plante bambus?" er ja. Du må ta hensyn til hvilken US Department of Agriculture hardførhet sone du bor, og du må gjøre noen spesielle tilpasninger for kaldere klima. Med over 1000 arter å velge mellom, kan du sikkert finne bambus som vil vokse i ditt område.

Plante bambus

For å plante bambus, velger du et sted i hagen din som får full sol. Grave et hull som er så dypt som og dobbelt så bredt som en beholder der du kjøpte den. Fylle hullet med en blanding av en halv kompost og en halv Haven jord. Plass anlegget i hullet med toppen av sin rot ballen mer eller mindre selv med jord. Pakke ned jord og deretter vann grundig. Mens mange typer bambus er tørke tolerant, må du Kontroller at anlegget ikke tørke første året. Bruk høy nitrogengjødsel i tidlig på våren, sommeren og høsten.

Kaldt klima bambus

Noen arter av bambus som vokser best i kalde soner, ned til-10 grader Fahrenheit, inkluderer Fargesia dracocephala, Fargesia nitida, Fargesia robusta, Fargesia rufa, Phyllostachys atrovaginata, Phyllostachys aureosulcata spectabilis, Phyllostachys bissetii, Phyllostachys decora, Phyllostachys nuda, Pleioblastus arter og Sasa senanensis. Mens disse artene er verd prøver i soner 3 og 4, spesielt hvis du finner en lun plass for dem, i ekstremt kaldt soner, kan du gjøre bedre hvis du plante dem i containere som kan flyttes til garasjen om vinteren. Beholdere for bambus bør være minst 2 fot bred og 2 fot høy. Keep anlegget beskjæres slik at du skal kunne flytte den når svært kaldt vær.

Varmt klima bambus

Bambus egnet for varmere klima i USA, for eksempel Florida og sørlige California eller soner 8 til 11, inkluderer Bambusa steinsopp, Bambusa glaucophylla, Bambusa multiplex, Borinda boliana, Chusquea coronalis, Phyllostachys pubescens, Phyllostachys Samsung og Phyllostachys Samsung aureocaulis.

Kontrollere bambus

Det er to generelle typer bambus, klumper og kjører eller spre. Kjører bambus sprer seg raskt, og for å holde den fra å ta over din og din nabo, må du ta noen tiltak for å kontrollere den. En strategi er å klippe en 15 - til 20-fots skjærer rundt bambus hver vår. Dette vil kutte ut rotstokker som plantene lagt ut for å utvide. Et annet forslag er å grave en barriere minst 30 inches dyp og Juster den med noe som ikke går i oppløsning i jord. Du kunne til slutt gravingen 1-fots-dype rundt bambus og fylle den med mulch. På våren og høsten, kjører en pinne gjennom mulch å finne og fjerne rotstokker som har begynt å vokse gjennom den.