Kan jeg klippe toppen av min Yucca plante?

November 26

Kan jeg klippe toppen av min Yucca plante?

Yuccas (Yucca spp.) er innfødt til arid landskap av Nord- og mellom-Amerika og nærliggende Vestindia. Deres lange, spisse blader og oppreist blomst spikes gjør attraktive tillegg til hager med tørr jord og rike sollyset. Yuccas kan lett forveksles med tallet planter (Agave spp.), som dør etter blomstring. Yuccas vokser sakte og utvikle en trunklike stammen, mens tallet planter mangler stammer og forblir en rosett av blader. Tenke to ganger om å kutte i toppen av en yucca plante, som det kan skape en ganske stygg plante for et par år.

Vekst egenskaper

40 arter av yucca eksisterer, voksende som staude eviggrønne busker eller små trær, avhengig av hvor høy av en stamme de utvikler etter tiår med langsom vekst. Når unge, blomsten av bladene kommer fra et sentralt spisse voksende punkt eller tips. Nye blader dukke og orientere horisontalt, den eldste og nederste blader etterhvert dør og dø bort. Konstant utseendet på nye blader skaper etterhvert en trunklike stamme. Svært gamle planter kan spire suckering klone planter fra sine røtter. Ny vekst på yuccas bare stiger fra voksende spissen.

Beskjæring bekymring

Beskjæring av topp voksende spissen på en yucca effektivt stopper de plantevekst og tillegg av høyden. Ingen nye blader komme fra toppen av anlegget og bladene stede vil fortsette å photosynthesize lys, men til slutt dø og frafall. Nye blader skjer bare hvis sovende knopper under beskjæring såret spire og bli den nye oppreist stilk ledere. Kutte i toppen av en yucca oppretter også en sterk, stygg plante som ligner en decapitated kropp med brå arkitektonisk silhuett.

Deadheading

Vanligste beskjæring vedlikehold utført på yucca planter er fjerning av brukt blomst spenningstopper, en oppgave som deadheading. Når blomst spikes produsere noen seeded frukter og de slippe unna, vedvarer tørket golde stilken i flere måneder. For å forbedre utseendet på yucca, kuttet av gamle blomst stilken til basen, så nært som mulig til sin opprinnelse i nærheten av voksende spissen. Tilfeldigvis kutt ikke eller skade den økende tipset, ellers nye blader kan ikke utvides for å holde yucca ser helhetlig og attraktivt.

Alternativer

Hvis en yucca anlegg blir for høy eller hengslete vane, kan det være bedre å klippe bort høye stammen og tillate de lille plantlets, også kalt pups, ved å erstatte den og opprette en buskete, mer attraktive prøven. Kutte av en ensom yucca stilk bakken kan ikke føre til nye pups, men det gjør vanligvis på planter med sterk rotsystem i et par måneder. Mat laget i anlegget går drivstoff spirende av plantlets på bunnen av eldre yucca planter.