Kan jeg installere porselen fliser på en ren betongplate?

January 21

Porselen fliser er en slitesterk og allsidig gulv materiale, selv om de kan være litt dyrere enn standard keramiske fliser. En overflate som er nivå, ren og strukturelt sikker er egnet for porselen fliser installasjon, inkludert betong. Installasjonen krever bare noen få enkle verktøy og er godt innenfor evner av gjennomsnittlig gjøre det yourselfer.

Porselen fliser

Porselen fliser er laget av spesielt formulerte hvit leire frukttrærne ved høy temperatur, produsere en overflate som er eksepsjonelt holdbare og slitesterkt. Porselen fliser er farget av døende leiren selv i stedet for å bruke en overflate glasur, gjør chips og andre skader mye mindre merkbare. Mangel på glasur kan også mye mer intrikate mønstre å være maskinert til flis overflaten, gjør porselen egnet for en rekke applikasjoner. Porselen fliser er tettere og mindre porøs enn konvensjonelle keramiske gulv materialer samt mindre sprøtt.

Klebemidler og underlag

Porselen fliser installeres på samme måte til de fleste keramiske Gulvmaterialer, selv om deres økt tetthet krever bruk av sterkere latex-forsterket bombekastere. Porselen flis obligasjoner godt til en rekke substrat materialer, inkludert kryssfiner, betong, mørtel senger, puss og sement backer styrene. Latex-forsterket thinset lim bombekastere gir best bond for bolig-programmer og er allment tilgjengelig hjemme og hage sentre. Thickset bombekastere tilbyr gode resultater, men er bedre egnet for profesjonell installasjon som å lage en glatt og nivå Fullfør krever litt erfaring.

Tegnavstand og oppsett

Utforme porselen flis prosjekter som alle andre gulvet fliser installasjon, begynner med mønster valg. Grunnleggende rutenettene er den enkleste og mest praktiske for de fleste programmer. Fest kritt linjer sofakroken i et rutenett, krysset i midten. Størrelsen på intervallet avhenger av størrelsen på flisen; Dette er vanligvis bredden på flis og grout felles. Plasser brikkene med plast avstandsstykker å sikre rene linjer og med fugemasse ledd. Bland thinset mørtelen i henhold til produsentens instruksjoner, og arbeide det på overflaten av betongen i små deler, ikke mer enn 10 fot samtidig. Mørtel tykkelse og murskje størrelse varierer i henhold til flis installeres.

Installasjon og fuging

Bruke et tynt lag med mørtel på baksiden av flisen porselen, og sette den på plass med en liten krølle forslag. Kontroller alle brikkene er nivå, og fjerne alle overflødig mørtel med en fuktig svamp. Kuttet noen merkelig formede brikker med en våt-så. Porselen flis skal stå i 24 timer etter installasjonen før fuging. Fugemasse flisene ved å spre en sjenerøs mengde produkt over flis overflaten med en fugemasse flyte, og hold den i en 45 graders vinkel å spre den i leddene. La grout sitte i noen minutter før rengjøring av overskytende med en fuktig svamp.