Kan jeg forsegle pre-ferdig parkett?

February 15

Kan jeg forsegle pre-ferdig parkett?

Pre-ferdig etasjer er belagt på fabrikken med en veldig tøff overflate dugelig av varer i 25 år og lenger. Disse gulvene er verdsatt for sin holdbarhet og sjelden trenger resealing. Hvis mål er slitt, men kan du forsegle den. Ikke prøv å gjøre en komplett refinishing selv. Hvis du må refinish gulvet, leie en profesjonell til å gjøre jobben.

Garanti

Mest pre-ferdig tregulv har en garanti på minst 25 år. Produsenten vil erstatte eller refinish et skadet tre gulv, men kan ikke dekke skader ved feilaktig vare. Hvis du bruker en sealer på pre-ferdig gulvet, vil garantien ugyldig. Det er ingen grunn til å bruke en sealer på en nylig installert pre-ferdig gulv. Fabrikkinstallert finish gir tilstrekkelig beskyttelse mot fukt og skitt.

Unntak

Hvis, derimot, garantien er utløpt eller gulvet har slitasje som ikke dekkes av garantien, kan du vurdere å søke en ny sealer til skadde områder. Før du bruker sealer, må du skjermen gulvet med en etasje sander. Denne prosessen tar av bare finish, ikke tre, å tillate sealer å følge riktig. Å reparere små områder, fjerne eksisterende fangstskuta med litt stålull eller sandpapir og bruke nye sealer, uttoning for å blande det med omkringliggende gulvet.

Betraktninger

Tøff finish på pre-ferdig tregulv øker gulvets holdbarhet, men fjerne den ferdig kan være hardt arbeid. Mange pre-ferdig etasjer er tynnere enn tradisjonelle tregulv. Vær forsiktig når du er sliping for å ta av bare finish, ikke tre. Sliping krever kompetanse. Ellers vil du ta av for mye, redusere levetiden på gulvet.

Generelle anbefalinger

Pre-ferdig tregulv er en betydelig investering. Kontakt produsenten av gulvet for å diskutere garantien før du bruker noen sealer. Området tepper og møbler protector pads kan redusere slitasje på et gulv slik at mål kan se bra i lengre tid. Feie gulvet ofte for å fjerne smuss som kan ripe finish, og ta av deg skoene når du angir ditt hjem.