Kan jeg damp rengjør en ull område teppe?

April 24

Kan jeg damp rengjør en ull område teppe?

Tilgjengelig i forskjellige størrelser og farger, ull området tepper inneholder en anti-skli gummi bakside som holder dem på plass på løvtre eller lignende gulv. Disse området tepper samler støv, skitt og rusk som andre tepper og krever regelmessig cleanings å holde ull nye utseende. Selv om du kan rense ull området tepper selv ved støvsuging eller feie dem, kan de også rengjøres med en steam rengjøring maskin.

Steam rengjøring

Mens du kan damp rengjør en ull område teppe, slipper hjem damp rengjøring maskiner for mye vann på teppet, la det for vått. Maskiner kan også etterlater skitt og vaskemiddel rester, særlig hvis du ikke følger maskinens instruksjonene nøye. I stedet ansette en kommersiell Tepperensing for å utføre oppgaven å sikre riktig fjerning av overskytende vann og rester.

Hjem Steam rengjøring

Hvis du gjøre avgjøre å utføre steam tørkingen prosjektet, teste steam rengjøring maskinen på en del av din ull område teppe å se hvis maskinen er etterlater mye vaskemiddel, vann eller andre rester. Hvis det finnes rester, slutte å bruke maskinen og manuelt tørr teppet av blotting det med et stort håndkle eller klut.

Støvsuging og feiende

Ull Tepper inneholde en viss fuzzy rusk som er utgytt fra tepper over tid. For å fjerne støv, skitt og fuzzy rusk, vakuum teppet med en støvsuger som inneholder en beater bar på "High" å holde maskinen fra løfting teppet fra gulv. Alternativt bruke en stiv sopelime for å feie rusk fra ull område teppe og en støv-pan.

Don'ts

Ikke bruk vaskemiddel, tørt pulver, oksygen blekemidler produkter eller lignende vaskemidler for å rydde din ull område teppe. Disse vaskemidler og produkter etterlate en såpe film på ulls fiber, misfarges fibrene og forårsaker fibrene til holde sammen. Også er oksygen blekemidler produkter ikke utformet for rengjøring naturlige fibre som ull.