Kan jeg bruke skitne grus for en støttemur?

May 11

Kan jeg bruke skitne grus for en støttemur?

Skitne grus er brukt for å beskrive en blanding av knust stein og steinstøv som gjenstår etter større grus er filtrert. Når komprimeres danner dette materialet stabile, nesten solid base ligner på betong. Den brukes som en base for innkjørsler og andre strukturer ofte utsatt for tung belastning. Du kan bruke skitne grus på undersiden av en beholder veggen, men du bør ikke bruke den for etterfylle.

Programmet

For å bygge en stabil, langvarig støttemur, må du først legge en solid base. Når veksten er fjernet, bør en grøft lik halvparten av høyden på veggen i bredde utgravd og komprimeres. I stedet for å legge ned en grus og mørtel base, hell en 4-inch-thick lag med skitne grus over grøften, og pund det ned med brutt. Fukt overflaten slik stein støvet stivner mellom hull i stein, binde dem som sement.

Etterfylle

En av de siste trinnene å konstruere en støttemur er å stille ryggen med en 12-tommers bred laget av grus etterfylle. Denne grus må være rene slik at underjordiske fuktighet kan sive gjennom sprekker og ned i et avløp under veggen. Hvis du bruker skitne grus, vil tett materialet tvinge vanntrykket å bygge opp og til slutt True stabiliteten i veggen.

Fordeler

Skitne grus tilbyr en rekke fordeler for gjør-det-yourselfers. Når mørtel er blandet og spre, begynner å stivne raskt. Dette skaper tidspress som hindrer deg i riktig installert første løpet av steiner eller murstein, og en ujevn første kurset kan kaste av utseende og strukturelle integriteten til hele veggen. I motsetning til mørtel, kan du ta deg tid når bygge en base med skitne grus sørge for at det er gjort riktig. Dette materialet er også rimelig og enkelt for nybegynnere å bruke.

Betraktninger

Sammensetningen av skitne grus varierer etter region og steinbrudd, og kan inkludere leire, skitt, liten skifer grus og stein støv. Vanligvis skitne grus er rotete å jobbe med og utgivelser støv når helles. Hvis skitne grus er utsatt for raske vann, bøter i blandingen kan vaske bort og destabilisere grus hvis det ikke har komprimeres også. Spray skitne grus med vann for å begrense støvet, og bære en ansiktsmaske for å beskytte deg fra puste inn støv.