Kan jeg bruke noe lys for dem?

February 9

Kan jeg bruke noe lys for dem?

Planter å vokse, må de næringsstoffer, vann og rett type lys. Planter bruker fotosyntesen for å lage mat, og hvis lyset er utilstrekkelig, stopper prosessen. Når dette skjer, anlegget blir sykelig og dør. Du kan bruke forskjellige typer lys for dem, men ikke alle lysene er av kvalitet trengs av planter for fotosyntesen. Kontroller at alle lys brukes til innendørs voksende har hva anlegget krever.

Belysning behov

Tre aspekter av lys er avgjørende å plante vekst. Den første er kvaliteten på lyset. Dette refererer til hva slags lys bølger er slippes ut i lyset. Sollys har mange farger av lys bølger, inkludert orange, indigo, violet, gul, rød, blå og grønn. Planter generelt trenger bare blå lys og rødt lys for å vokse. Lyset må nok intensitet å støtte veksten av anlegget, og lyset må være tilgjengelig til anlegget for nok tid hver dag å tillate den å photosynthesize sin mat.

Glødelampe

Tradisjonelle husholdning lyspæren er en glødende lys. Disse lysene er ikke veldig god på å bruke strøm effektivt. Lyset de gir er nesten utelukkende fra røde enden av spekteret. Incandescent pærer er også veldig varmt. På grunn av varmen de produserer, må de ligger minst to fot fra anlegget å unngå å skade bladene. Dette reduserer intensiteten som glødepærer er kjøpedyktig skaffe og dette, kombinert med faktum at rødt alene er ikke egnet for voksende planter, gjør denne typen pære ineffektive som en voksen light.

Lysstoffrør

Lysstoffrør har lenge vært vanlig i kontorbygg, butikker og andre offentlige steder. Det er vanlig nå i hjem, Kompakt lysrør eller CFLs, har erstattet glødepærer i hjem over hele USA. Fluorescent lyspærer og rør er mye kulere i drift enn glødepærer, som lar deg plassere dem mye nærmere til planter å gi tilstrekkelig intensitet. Siden disse pærene gir av hovedsakelig blått lys, av lys som trengs av løv planter, kan du plassere lysrør ca fire inches fra bladene vokse mange typer planter.

Kombinasjoner

Spesielle vokse lysene er tilgjengelig som gir en rekke lys bølge farger med høy intensitet. Disse pærene vokse nesten alle slags anlegg og er ideelt valg når objektet er å vokse planter til hagen, en rekke frodige houseplants og alle typer planter. Lysstoffrør og glødelamper pærer kan også kombineres for å gi et bredere spekter av lys bølger, men begrensninger på glødende lys betyr at ordningen er vanligvis passer bare for én eller to planter på grunn av manglende lysintensiteten.