Kan jeg bruke min konveksjon ovn å tørke mat?

November 17

Kan jeg bruke min konveksjon ovn å tørke mat?

Dehydrering beholder mat uten kjøling. Fordi dehydrering fjerner fuktighet fra mat og bakterier og mugg trenger fuktighet å vokse, beskytter dehydrering mat fra disse skadelige organismer. Du trenger krukker, lokk og andre spesialutstyr for dehydrert mat, og sluttproduktet er lett og tar opp liten plass. Legger til tørkede grønnsaker supper, stuinger og sauser og bruker tørket frukt i desserter eller som snacks. Gjør din egen jerky for en proteinrik snack. Du kan kjøpe en spesiell mat dehydrator, tørr mat i solen, eller bruke din konveksjon ovn som en dehydrator.

Forberedelse

Velg moden, plettfritt frukt og grønnsaker for tørking. Vask og tørk. Skjær i uniform biter å tørke jevnt. Blanch i kokende vann i ett til tre minutter, avhengig av maten. En guide til frysing mat kan gi deg anbefalt blanchering tider for ulike matvarer. Blanch i kokende vann i den foreslåtte tid, og deretter sette i isvann for samme mengde tid. Blanchering dreper enzymer og stopper mat fra modning ytterligere. Blanchering også dreper bakterier som kan føre til maten går dårlig. Du trenger ikke å blanch alle matvarer, men de fleste grønnsaker og mange frukter nytte blanchering.

Konveksjon tørking

Konveksjon ovner bruk en fan for å sirkulere varme, påskynde steketiden. Denne funksjonen gjør også konveksjon ovner er nyttig for tørking mat. For å tørke jevnt, trenger food fint luften omløpet og en jevn hodet kilde. Dette gjør fordampning av vann fra mat. For å arbeide som en food dehydrator, må din konveksjon ovn tillate du sette temperaturen kontrollen til 140 grader eller lavere.

Prosessen

Ordne tilberedt mat på cookie ark eller grunt skuffer og sett i ovnen. Ikke overbelaste ovnen. Du god plass for luften kan sirkulere rundt skuffene. Sett ovnen temperaturen til 140 grader og slå viften. Rekvisitt døren åpen en tomme eller to med en treskje, eller ovn mitt. Dette gir fuktighet å flykte. Roter brett til et annet sted i ovnen hver halve time. Rør mat også, flytte den til en annen plassering på skuffen. Mat er tørr når du trykker en brikke mellom tommel og pekefinger, og føler ingen fuktighet. Du ønsker ikke mat å være sprø, bare uten fuktighet.

Fordeler og ulemper

Tørke mat i en konveksjon ovn er praktisk, siden du ikke trenger å kjøpe en separat enhet. En konveksjon ovn tørker raskere enn vanlig ovn eller solenergi tørke mat. Men konveksjon ovner også bruke mye elektrisitet eller gass for å fullføre tørkeprosessen, som kan ta flere timer til hele dagen. Dette kan øke kostnadene ved tørking mat. Mens du er tørke mat i ovnen bruke du ikke den for noe annet, for eksempel matlaging middag.