Kan jeg bruke en Gel flekk Over en olje Stain?

November 23

Kan jeg bruke en Gel flekk Over en olje Stain?

Gel flekker er lett å kontrollere, og i motsetning til gjennomtrengende tre flekker, de kan brukes på ikke-tre overflater som glassfiber og metal. Bruke en gel flekk over en olje stain er ingen problem, så lenge olje stain har tørket. De fleste gel flekker er olje-basert, så de er svært kompatibel med olje flekker og kan bli ferdig med de fleste typer lakk, for godt utseende og holdbarhet.

Gel flekken bruker

Fordi de er tykk, med en konsistens som majones, er gel flekker lett å arbeide med på vertikale overflater som dører og panel. Gel flekken kan også brukes som en faux glasur antiquing eller gi karakter til møbler og skap, og kan brukes med en tre-korning verktøyet for å oppnå en faux tre korn effekt på ikke-tre flater, ifølge Susan Brimo-Cox, skrive i januar/februar 2004 utgaven av PaintPRO Magazine.

Betraktninger

Noen snekkere og malere tror at gel flekken kan skjule eller "gjørmete" trimme fordi den ikke trenge, men heller frakker, overflaten. Som alle semi-transparent flekker gjør det også den underliggende fargen å vise gjennom. Tre som allerede har blitt farget med olje stain kanskje mørkere, og den underliggende fargen vil påvirke gel flekken farge. Du kan eksperimentere med tynning gel flekken med mineral ånder for et mer oversiktlig utseende. Les etiketten instruksjonene; ikke alle gel flekker kan være tynnet. Hvis mulig, eksperimentere med hvordan du fortynne gel flekken og hvor lenge du la den på før tørke det av. Jo lenger forblir den på overflaten før du tørker av overskytende, mer mettet den endelige fargen blir.

Forberedelse og etterbehandling

Tre bør være lett pusses og rene før gel flekken. Hvis forrige oljebasert flekken lakkert eller lakkert, bruk en sliping svamp eller 120-korns slipepapir til helt kjedelig overflaten. Siden gel flekken strøk i stedet for gjennomtrengende, det må brukes til Matt overflate, så det ikke vil holde seg og skrelle eller skrapt.

Når det har tørket ca åtte timer, kan du beskytte den med en klar lakk eller en lakk. Merk at tørketid avhenger av mange variabler, inkludert temperatur og fuktighet. Veldig kul og veldig fuktig, forhold, kan beis ta 24 timer eller mer tørke helt.