Kan jeg bruke befruktet Potting jord for grønnsaker?

March 22

Kan jeg bruke befruktet Potting jord for grønnsaker?

Befruktet potting jord er tilgjengelig fra de fleste hagearbeid supply butikker i forskjellige størrelse poser. Potting jord er nyttig for innendørs og beholder vegetabilsk hagearbeid, men det mister sin lufting og fruktbare egenskaper etter om en voksende sesongen. Befruktet potting jord kan komposteres eller slått i til hagen etter bruk, men det er kostnadseffektive uoverkommelige forhold til andre jord tilsetningsstoffer for i bakken hagearbeid bruk.

Starter frø

Potting medium for å starte legume bør være løs og smuldrete, med en fin tekstur som tillater enkel drenering og gir massevis av luftrom for nye røtter å vokse. Kommersielle befruktet potting jord varierer mye i deres tetthet og komponent elementer. Noen er veldig tett og inneholder store biter av bark, steiner eller andre.

University of Missouri forlengelsen råder som en blanding av 1 del Haven jord til 2 deler vermikulitt som en hjemmelaget frø fra medium. Fine, vist befruktet potting jord kan erstatte Haven jord. Hvis potting jord allerede inneholder perlitt eller vermikulitt, kan du redusere andelen vermikulitt.

Beholder vokser

Befruktet potting jord kan brukes som et voksende medium for en beholder grønnsakshage forutsatt at det er fine struktur og løst strukturert nok å gi tilstrekkelig drenering. Texas A & M forlengelse anbefaler en jord-mindre blanding av torv moss, vermikulitt, kalkstein og gjødsel stedet en skitt-baserte potting jord. Nøye sjekke etiketten for din befruktet potting jord å finne komponentene og evaluere strukturen og tekstur når du har åpnet sekken. Hvis det er store biter eller svært tett, sile det og bland det med vermikulitt og torv mose før fylle din vegetabilske beholdere.

I bakken grønnsakshage

Komponentene av potting jord fornedre gjennom en vekstsesong, ifølge til Iowa State University forlengelse. Etter ett års bruk dyrke grønnsaker i beholdere eller som frø-Start medium, brukte potting jord kan bli omgjort til grønnsakshage å øke jord tilth og legge til organisk materiale, eller det kan være innarbeidet i kompost haug.

Befruktet potting jord kan bli innlemmet i Haven jord å forbedre strukturen og fruktbarhet. Imidlertid er det vanligvis en svært dyrt metode for endring jord. Jordsmonnet, kompost eller avfatte gjødsel, torv moss og andre jord struktur og fruktbarhet tilsetningsstoffer finnes i bulkmengder for betydelig lavere priser enn vanlig små poser av potting jord.