Kan granatepletrær overføres fra stiklinger?

October 28

Kan granatepletrær overføres fra stiklinger?

Enten de er overført fra frø eller stiklinger, overleve granatepler i varme, tørre, solrike klima i rundt 100 grader F, selv om fruiting kan være upålitelig avhengig av sted. Tar borekaks er en enkel prosess som de rot i enten sommer eller vinter, og med nok sol og riktig næringsstoffer trives godt. Borekaks utvikle seg til en mer pålitelig plante enn de vokst fra frø, særlig fordi frø vokst planter pleier ikke å komme TRUE overordnet.

Tar stiklinger

Gran borekaks tatt i sommer, og løvtre tatt i vinter, kan være fra enten sugekoppene eller viktigste anlegget. Generelt, foreslår granateple dyrkere at løvtre borekaks er mer pålitelig, og bør tas fra fjorårets vekst mens anlegget er i dormancy. Borekaks skal være 8-10 inches i lengde og ca 1/4 til 1/2 tomme i tykkelse. Disse er plantet dypt inn i kompost, som skal ha en pH på mellom 5.5 til 7.0, forlater 2 til 3 inches av kutte over bakken, og er klar for transplantasjon i tomter etter to til fire måneder når det andre settet av bladene har dukket.

Jord, næringsstoffer og vanning

Et løvtre hormon heie løsning anbefales når planting borekaks deres opprinnelige Midtøsten områder. Bruk en grunnleggende kompost blandet med siliceous rock eller perlite, som utvider og gir utmerkede drenering, og bidrar til å holde på fuktigheten under vanlige vanning, selv om granatepler gjøre godt i de fleste jord. Kompost bør holdes fuktig, men ikke våt, og borekaks oppvokst i en optimal temperatur på 60 grader F.

Kultivarer

De mest populære for forbrukerne er "Beautiful" variasjonen som spesielt godt i California og er en god juicer. "Granada" og "Tidlig Red" modne snarere enn "Wonderful." Afghanistan er berømte for den "Bedana" variasjonen, som er myk-seeded selv om kjent som seedless, og den rikeste røde og største av alle granatepler. Dekorativ varianter produsere vakre trær og busker, men produserer ikke frukt.

Skadedyr og sykdommer

Flat midd og leafrollers er mest plagsom skadedyr i voksende regioner i California, og rot-rot nematode, selv om det ikke dødelig for granatepler, svekker røttene og påvirker kvalitet og dekkevne. Andre skadedyr, mens ikke så utbredt, skade til blader og frukt, men disse er vanligvis fanget av rutinemessig screening. En sopp som fører til hjerte råte kan angripe gjennom blomster og alvorlig skader de indre delene av frukt mens røres skallet, og antas å være vannbåren.

Beskjæring

Typen beskjæring definerer om trær og busker foretrekkes, og bør skje på vinteren. Alle døde tre og sammenfiltrede skuddene bør fjernes, slik at enten en skyte eller fem-seks i en gruppe. Som anlegget modnes, skudd fra 2-3 år-gamle tre produserer frukt, og hver beskjæring sesong bør klippe bort de som har sluttet blomstrende som tre modnes. Forsiktig beskjæring også gjennomføres etter fruiting, for å hindre spredning av hjertet råte. (Ref 2)