Kan forårsake bassenget klor barnets tenner å gulne?

March 19

Kan forårsake bassenget klor barnets tenner å gulne?

For barn, et svømmebasseng og en lang, varm sommer er en oppskrift på måneder nytelse i krystallklart og innbydende farvann. Imidlertid når en pool vannkjemi ikke er balansert, kan det oppstå problemer, spesielt hvis barna tilbringer timer i døgnet i det bassenget. For eksempel kan barn og voksne utvikle gulbrun flekker på tennene fra lang eksponering til svømmebasseng vann. Men årsaken til gule tenner i barn og voksne ikke svømmebasseng klor men feil pH-verdier.

Kjemisk saldoer

I klor-renovert bassenger, klor høyder burde være ved 1 til 3 deler per million (ppm); 1 til 3 ppm klor i svømmebasseng er ikke nær nok til å forårsake problemer med gullig tenner. Tannemaljen er en hardfør stoff som ikke er kastet ut av lave nivåer av klor. Men kan som lider balanse pH-verdier være for surt eller alkalisk. Høy surhetsgrad eller alkalitet i et svømmebasseng kan negativt påvirke en svømmer tannemaljen, dessverre.

pH alkalitet

Svømmebasseng pH bør opprettholdes på 7,2 til 7,8, med 7,4 til 7,6 som. Svømmebasseng pH nivåer over 7,8 mener bassenget er vannet vil være alkalisk. En mars 2007 artikkel av akademiet av generelle odontologi (AGD) identifisert problemer med svømmere tenner som dreide seg om gulaktig-browning flekker. AGD fant at svømmere i alkaliske bassenger (over 7,8) som var bading seks eller flere timer per uke risikerte gulbrun flekker på tennene.

pH Surhet

Når svømmebasseng pH avviser under 7.2, vannet er surt og kan også påvirke tannemaljen. For eksempel diskutert en 2008 omtale i tidsskrift for den kanadiske Dental Association saken av en kvinne som svømte i en muligens surt. Dessverre, den lave pH av svømmebassenget raskt påvirket kvinnens tannemaljen, svekke det i 2 uker. Heldigvis måtte svømmebasseng være svært sure til noe annet enn gulaktig tann misfarging.

Opprettholde balanse

Dessuten måle svømmebasseng klor nivåer og holde dem på anbefalte nivåer, må basseng eiere også holde bassenget pH riktig balansert. Svømmebasseng eiere bør måle og justere pH nivåer umiddelbart Dersom saldoen. Bassenget pH kan heves med natriumkarbonat (brus ash) og senket med muriatic acid (MA). Mange typer basseng klor er alkalisk, så senke pH er ofte mer nødvendig enn øke. Bruke brus aske og MA bare etter anvisningen.

Betraktninger

Gule eller gulbrun flekker på tennene av et barn som svømmer ofte er et resultat av tartar buildup opprettet av bassenget pH ubalanser. AGD anbefaler at høyfrekvente brukere av svømmebassenger øke tannlege besøk til tre til fire ganger per år. Også alltid pusse tennene etter bading å gjenopprette sin egen pH-verdier. Fjerne tarter fra tenner kan ofte oppnås ved en enkel fordypning rensning prosedyre utført av en tannlege eller hygienist.