Kan flerårige planter overleve i en pott Planter som ikke er i bakken?

September 3

Ettårige lever bare en vekstsesong, noe som gjør dem ideelle for beholder planting. Bruke stauder i beholdere fungerer også, men overwintering presenterer noen problemer. Alternativene varierer avhengig av din posisjon og den bestemt flerårig i spørsmålet.

Problem

Stauder overvintrer normalt i bakken, der sine røtter holde varmen i jord. Eksponering øker i beholdere, med røtter omgitt av mindre jord, og dermed mer sannsynlig å bli kaldt skadet.

Hardførhet

Hardførhet av en flerårig viser sin evne til å overleve i kalde vintertemperaturer. For stauder hardfør bare til din voksende sone og ingen ytterligere overexpose beholdere sannsynlig dem til elementer. På den annen side, hvis du bor i en beliggenhet og plante et flerårig hardy til kaldere områder, kan den overleve vinteren selv i en beholder.

Løsning

Ettersom de fleste stauder ikke vil overleve i en pott over vinteren, vurdere å bringe dem innendørs eller plante dem i bakken, i potten, høsten. Grave dem opp igjen i våren og plasser anlegget, fortsatt i første beholderen, i en større dekorative potten. Alternativt, noen mennesker velger å bruke stauder som ettårige i beholdere, bare kaste dem bort høsten.