Kan engelsk eføy vokse i en våt sted?

June 25

Kan engelsk eføy vokse i en våt sted?

Engelsk eføy er en vanlig klatring vinranke som er innfødt til Europa, Afrika og Midtøsten. Vine funksjoner mørke grønne blader med hvit årer; bladene vanligvis har tre til fem fliker på unge planter og bli unlobed på modenhet. Denne vine kan ta rot under ulike forhold, og var en gang brukte pryd. Det har blitt rapportert som invasiv i 18 land og generelt ikke.

Fuktighet nivåer

Engelsk eføy har moderat fuktighet behov og trives i fuktige men godt drenert jord. Det vokser sjelden i tørr jord, men det også så ikke bra i steder med våt eller ekstremt våt jord.

Vekstforhold

Engelsk eføy er meget tilpasningsdyktig og kan slå rot i nesten alle jord så lenge det er noe fuktighet stede. Den foretrekker litt sur jord med en pH mellom 5.5 og 6.5, men det kan trives i nøytrale eller alkalisk jord også. Engelsk eføy tåler sun eller delvis skygge og ofte vokser langs hekk rader, i felt, på kanten av skoger, i kystområdene eller like utenfor myrer.

Miljøhensyn

Men det er ofte plantet rundt hus og bedrifter, engelsk eføy har potensial til å bli invasiv og er generelt ikke anbefalt for landskapet formål. Det kan vokse opp til 90 fot og er en imponerende klatrer med skikkelig støtte. Små deler av vintreet kan slå rot og helt nye planter, og engelsk eføy kan kvele stedegne trær og andre planter. Når etablert, kan det være vanskelig å grundig fjerne.

Alternative planter

Hvis du trenger vinstokker eller bakken dekker for våt eller fuktige steder, kan du velge mellom en rekke alternativer til engelsk eføy. Cross vintreet, trompet creeper og klatring hortensia kan alle trives i våt jord, som kan trompet honeysuckle, Jackson vintreet og amerikanske wisteria.