Kan en sprakk varmeveksler i en smelteovn blåse ut piloten?

January 25

Tilstanden til varmeveksleren i en ovn kan gjøre forskjellen mellom liv og død for beboerne i et hjem. Med bare en sprekk i en varmeveksler, kan produkter av forbrenning, inkludert karbonmonoksid, skriv hjem og har ødeleggende resultater.

Komponenter

Brennerne i en ovn tillater flyten av gass, som er antennes av piloten som sitter under brennerne. Utsiden av varmeveksleren er oppvarmet med brennerne og overfører sin varme til luft, som først renner av varmevekslere i en nærliggende, men separate, komponent før lufting til resten av huset. Brennende gass produserer giftige gasser som er ventilert utendørs fra inne i tillegg.

Fan lesemodus

Den vanligste årsaken til en pilot å bli blåst av en sprakk varmeveksler skyldes ovn viften. Mange Termostater at viften til opererer separat fra komponenten oppvarming av enheten. Hvis viften er på og det er ingen kall for varme, kan blåser luften potensielt bli tvunget gjennom i tillegg til piloten hvis sprekken er stor nok og på rett sted.

Andre muligheter

Et gufs av luft som kommer ned pipen kan blåse ut piloten. Hvis pipen er ikke plassert riktig eller er ikke riktig høyde, vil potensielt luft kan strømme ned til blåse ut piloten når det er en sprakk varmeveksler. Det er også mulig for en utslitte peis rutefly å tillate luft til piloten.