Kan en blå presenning brukes som landskap stoff i en grønnsakshage?

October 25

Kan en blå presenning brukes som landskap stoff i en grønnsakshage?

En blå presenning er et nyttig tillegg til grønnsakshage. Den kan brukes å varme jord, kontrollere ugress og øke avkastning, men det er ikke bra for alle hage bruker. En blå presenning er laget av plast brytes ikke ned i organiske stoffer og forurenser hage rommet med biter av plast. Videre unaturlig fargen på tarp kan ta fra den naturlige skjønnheten i grønnsakshage og kan tiltrekke visse skadelige insekter til grønnsakshage som du aldri har sett før.

Blå Tarp fordeler

Blå presenning er lett tilgjengelig på mange forskjellige typer av butikker og er rimelig i forhold til liggende stoff. Den kan brukes til mange forskjellige formål i grønnsakshage. Disse bruksområder som dekker jorden for å forberede det solar sterilisering og oppvarming jord så planter kan plasseres i hagen før. Det kan også brukes til å tiltrekke insekter som Trips fra planter i grønnsakshage.

Blå Tarp ulemper

Bruke en blå presenning som en mulch, har ulemper. Den tillater ikke luften utveksling mellom røttene og jord. Også tillater ikke vannet å sive ned gjennom jorden; i stedet pools vannet over tarp. Varme jorda for mye kan og drepe planterøttene og jord organismer som er både fordelaktig og skadelige. Denne typen mulch er ikke attraktiv og brytes ikke ned til en organisk stoff som kunne befrukte hagen. Det må være trukket og erstattet annethvert år.

Blå Tarp installasjon

Hvis du vil installere blå krever tarp i hagen noen verktøy. Disse inkluderer landskapet stifter og en kniv. Når du er klar til å bruke hagen, plasser blå tarp over hageområdet og innsats det ned ved hjelp av landskap stifter. Hvis tarp skal brukes til å varme jord før planting eller jord sterilisering, la den på bakken intakt i flere uker. Hvis tarp legges ned som en gressmalingsklaffen, kuttet en "X" på steder der planter vil bli plassert. Peel "X" tilbake og grave et hull. Deretter plante anlegget som vanlig og fold "X" ned.

Planter som nytte

Flere ulike planter som finnes i hjem hage fordel fra en mulch som er blå. Cantaloupe produksjonen økes med 35 prosent når mørk blå mulch brukes, ifølge University of Delaware Kent County forlengelsen. Også agurk produksjon er økt med 30 prosent, og sommer squash ser en 20 prosent øke når mørk blå mulch.