Kan du vokse Romaine salat i en Container?

December 13

Kan du vokse Romaine salat i en Container?

Ja, du kan dyrke romaine salat i en container, samt mange andre typer salat. Det spiller ingen rolle hvis du ikke har et verft, og det spiller ingen rolle hvis du bor i en by. Alle kan vokse salat i en beholder og spise fersk håndplukket salat. Alt du trenger er en vindu eller Potter, pakker av frø og potting jord. Romaine salat vil ikke vokse så stor som det kan hvis gitt god plass på jorden, men du kan klipp av en håndfull når som helst.

Beholder

Jo større beholderen, jo mindre sannsynlig er det å tørke ut. Ideelt skal vindu bokser måle minst 6 av 8 inches og har flere drenering hull. Plasseringen er også avgjørende. Beholderen skal plasseres i et solrikt sted hvis mulig, selv om lys er OK også. Plassere beholderen på en drenering skuff bidrar til å holde fuktighet og samler overflødig vann som ville ellers splash ned veggen eller på gulvet. Plast er lettere og holder fuktighet bedre enn tre eller leire, som er ideelt for tørt klima. Hvis du bor i et fuktig klima, vil tre eller leire bli bra.

Jord

Salat blader må rik, fuktig, godt drenert jord å vokse riktig. Et lag med terracotta skår eller småstein plasseres i bunnen av beholderen eller vindu før du legger til kvalitet potting jord. Frøene kan spire i jord så kul som 40 grader Fahrenheit, i henhold til den "nye komplett Guide til hagearbeid", men vokser best i jord som er ca 60 grader. De også gjøre best i jord som ikke er stramt kompakt, men litt løs.

Så frø

Alltid fukte jorda før sowing frø i den, men ikke Skyll den. Sheherazade Goldsmith, forfatter av "En skive av organisk Life" anbefaler så frø tynt fra tidlig vår videre, dekker dem lett med kompost. De fleste salat vil spire innen et par uker, og når de gjør, seedlings bør thinned hvis vokser i tykke. Romaine er en stor salat så frøplanter bør være lik avstand minst 8 inches hverandre ifølge "Det amerikanske Horticultural Society leksikonet hagearbeid." Hvis du har et vindu som er 2 ½ fot lang, vil du kunne vokse fire modne romaine planter.

Vekst og omsorg

Container-vokst salat bør være vannet regelmessig spesielt når du først starter som seedlings. Misting flere ganger om dagen er ideelt hvis du går bort, en selvtillit vanning systemet, for eksempel en hvelvet flaske med små hull i cap, installeres slik at plantene får en konstant langsom dryppende vann. Gullsmed anbefaler stikker kobber tape rundt vinduet boksen eller beholder å holde snegler og snegler ut om beholderen er plassert utenfor, slik som på en veranda eller i et åpent vindu. Når ytre bladene er 4-6 inches lang, kan du starte høsting, og plukke tidlig på dagen når bladene er mest skarpe.