Kan du vokse lavendel innendørs?

March 29

Kan du vokse lavendel innendørs?

Lavendel har en subtil, frisk duft som tradisjonelt brukes til å legge duft til sengetøy og potpourri. I hagen er det brukt som lav, grå-leaved kanter anlegget eller liten hekk. Det trenger full, lyse sollys å vokse og blomstre Vel, så gir det nok lys er en av nøklene til vokser det innendørs vellykket. Med massevis av solen eller under en plante lett, vil lavendel trives i tørre, varme luften inne en hjem.

Om lavendel

Lavendel, botanisk Lavandula, er en av medlemmene i mint familien og det er rundt 39 arter innfødt til Middelhavet og Midtøsten, Nord og Vest-Afrika, India og Atlanterhavet øyene. Alle finnes i noe tørr jord med en nøytral litt alkaliske pH og god drenering. Bladene er eviggrønne, velduftende og litt til intenst grayish i farger. Blomstene er båret i spenningstopper over bladene, og er vanligvis lavendel-til-lilla, med noen varianter blir rosa eller hvite.

Varianter å vokse

Engelsk lavendel, L. angustifolia, er fleste tenker på som en typisk lavendel. Selv om det kan nå 2 eller 3 fot i høyden, må du kjøpe dverg varianter å vokse innendørs så lys kan komme så mye av blad overflaten som mulig. Lavandin, L. intermedia, er en hybrid mellom L. angustifolia og L. latifolia. Blomst spikes er langstilkede og tykk, noe som gjør dem til et godt valg for pryd. Igjen, Velg kortere varianter for innendørs kultur. Spansk lavendel, L. stoechas, har prangende pigger av blomster med noen kronblader på toppen som ser ut som rabbit ører. Det pleier å bre og mer tolerante av litt acid jord enn andre lavenders.

Dyrking

Innendørs eller ute, lavendel trenger utmerkede drenering, en nøytral jord pH og mye lys. Legge til sand, perlitt eller Breivik i din jord, pluss litt lime hvis Surhet er et problem. Organisk materiale som blad mold eller kokos, kokos fiber, vil også bidra til å holde jorda åpne samt holde fuktighet. Lavenders bør alltid beskjæres etter blomstring for å holde dem kompakt. Innendørs, nedsette ny vekst av halvparten og tynn grenene så lys kan nå basen.

Voksende lavendel innendørs

Siden lavenders misliker høy luftfuktighet, inneluft passer dem og de tar godt til potten kultur. Viktigste problemet skal gi dem nok lys til å holde dem fra voksende leggy og blomstrende dårlig. Hvis mulig, sett dem utenfor sommeren og bruke en plante lett for å supplere solen på en vinduskarm. Har anlegget lyset nær toppen av grenene for best resultat.