Kan du vokse jordbær & tomater i samme hagen?

June 10

Jordbær og tomater er populære planter dyrket av gartnere landsomfattende. Selv om begge gir en høy mengde produkter, bør tomater og jordbær være dyrket så langt fra hverandre som mulig å øke frukt produksjonen og avskrekker skadedyr.

Jord-Borne sykdommer

Selv om jordbær og tomater er svært forskjellige planter, deler begge de samme eller lignende jord-borne sykdommene som over tid kan spres lett til hverandre og andre planter. Disse sykdommene minimere frukt produksjon, langsom vekst og kan drepe nærliggende avlinger. En sykdom, verticillium vil, vanligvis påvirker jordbær og kan også infisere tomater. I tillegg fordi mange tomatplanter har vokst en motstand mot verticillium vil, er det mulig å transportere sykdommen inn i en hage når planting friske tomater.

Nedslående skadedyr

En mer komplikasjon av planting jordbær og tomater nær hverandre er en infisering av skadedyr og dyreliv. Jordbær planter tiltrekke mer dyreliv enn noen andre anlegg på grunn av deres velduftende lukt og søt smak av sine produkter. Faktisk hevder mange gartnere at bare en tredjedel av jordbær produsere gir gjør det til middagsbordet som resten er konsumert av dyreliv og insekter. Plante tomater lenger bort fra jordbær planter fraråder skadedyr og insekter og sikrer helsen til tomatplanter.

Flere Tips

For å opprettholde helsen til tomat og jordbær planter, vurdere bygging et gjerde rundt hagen din å motvirke dyreliv, inkludert kaniner, ekorn og hjort. Et fugleskremsel kan også hindre fugler og andre dyr fra å spise avlinger. I tillegg er det viktig å sikre at plantene dine får nok vann og sollys. Vann planter daglig i skumringen, bruker et sprinkleranlegg eller sprøyting slange vedlegg, for å sikre vannet er absorbert av planter. Tomater og jordbær planter krever vanligvis åtte til ti timer sollys daglig, så hvis plantene ikke får nok sollys, prøv å fjerne Begrensende faktorer, inkludert grener og alle flyttbare inventar.