Kan du vokse Jicama i Florida?

June 14

Kan du vokse Jicama i Florida?

Jicama (Pachyrhizus erosus) er en vinranke i Belgfrukt eller bean, familien vokst for kjøttfulle spiselige roten. Det kan dyrkes som en tropisk flerårig i frostfritt regioner i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 12, og kan være dyrket som en årlig andre steder. Florida er en av de eneste stedene i USA som har en passende klima for voksende jicama.

Kultur

Jicama er optimalisert til Mexico og Sør-Amerika og trenger en lang, varm vekstsesongen å produsere knoller. Sandy leirjord jord og regelmessig regn - begge er vanlig i Florida, er ideelle for jicama. I frostfritt områder, vinranker kan vokse til 20 fot eller mer i og knoller kan veie opp til 50 pounds. Imidlertid, knoller er best å spise når de veier et par pounds.

Planting

Fra frø trenger planter minst fem måneder i varmt vær til harvest størrelse knoller. Kjølig vær høsten vil avta tuber formasjon ingen frost som dreper anlegget ikke finnes. I Nord Florida, starte frø innendørs i vinter å gi plantene en god start. I sørlige Florida, så dem direkte i bakken når jord temperaturer har nådd 70 grader Fahrenheit. Frø kan bli dynket i vann i 24 timer før planting til hastighet spiring.

Omsorg

Forhindre Luke konkurranse for å gi den beste muligheten for suksess for voksende jicama i Florida, slik at de kan vokse så raskt som mulig å modne før det er noen sjanse til kjølig vær. Fjerner alle blomster som skjemaet vil sikre at vinstokker satt all sin energi i utviklingsland knoller i stedet for frø pods. Rad dekker kan også brukes i våren og fall for å utvide perioden for varme for å vokse jicama.

Harvest kvalitet

Forskning på jicama produksjon i USA angir at plantene ikke bare trenger frostfritt været, men også krever kort lengde å produsere skarpe, søt ikke-fibrøs knoller. Denne kombinasjonen av trekk er karakteristisk for tropiske breddegrader, men ørkenområder kort lengde sammenfaller med kaldt vær. De sørligste delene av Florida kravene klimatiske til å produsere god kvalitet jicama. Planter kan lett dyrkes i resten av staten, men spise kvaliteten på knoller kan være variabel.