Kan du vokse Gerbera innsiden?

May 3

Kan du vokse Gerbera innsiden?

Gerbera tusenfryd (Gerbera jamesonii) er fargerike blomster innfødt til Sør-Afrika. Plantene har en rekke fargerike blomstene inkludert rosa, oransje, hvit, gul og rød. Plantene vokser mellom 12 og 18 inches høy og blomster kan være 5 inches i diameter. Gerbera tusenfryd er kortvarige når dyrket i potted beholdere, men de kan vokse innendørs med riktig pleie.

Jord

Plant gerbera frø i en lys, godt drenert potting jord. Blandingen skal være høy i organisk materiale å gi ekstra næringsstoffer som trengs for sunn gerbera utvikling. Tjenesten Alabama samarbeidende forlengelse anbefaler bruk av en jord blanding som inneholder 50 til 80 prosent torv jord med de resterende andelen består av vermikulitt eller grov sand. Legge en liten mengde kalkstein pulver å slippe jord pH mellom 5.8 og 6.

Planting frø

Så gerbera frø like under overflaten av planting medium. Vann jord for å opprettholde fuktighet i jorda og plasser inntegningsrekkefølgen beholderen i en plastpose for å holde fuktighet av voksende miljøet høy. Jord temperaturen skal være rundt 70 til 75 grader Fahrenheit og frøene bør få minst 10-12 timer sollys hver dag. Frøene skal spire etter 7 til 14 dager. Fjern plastposen når spiring er fullført.

Omsorg

Gjødsle unge planter med en velbalansert slow-release gjødsel som osmacote å lette rask vekst og utvikling. Gerbera tusenfryd krever full sollys for å utvikle riktig og plasseres i et solrikt sted i ditt hjem. Holde blomstene på et sted som er fri fra utkast og er fortsatt rundt 75 grader om dagen og 65 grader om natten. La jorda tørke mellom Pottejorden. Over-vanning gerbera tusenfryd kan oppmuntre pulveraktig mugg og roten råte problemer. Gerbera tusenfryd ta 14 å 18 uker å utvikle blomster.

Problemer

For mye eller for lite gjødsel kan føre unshapely planter med blomstrende stilkene som er for lange eller for korte. Uttaket, som merket, på den gjødsel du bruker for gerbera tusenfryd. Wilting eller bleknet blader kan være resultatet av for mye sol og mangel på vann. Overvåke din houseplant nøye som det utvikler og justere dyrehold rutine for å lette sunn vekst.