Kan du vokse en Lily plante av bare bryte den av stammen?

January 14

Kan du vokse en Lily plante av bare bryte den av stammen?

Flerårig gartnere som mestrer pære divisjon og voksende liljer fra frø kan du prøve en annen form for vegetative forplantning, stammer borekaks. Selv om denne metoden for overføringen er vanskeligere for urteaktige stauder som sanne liljer som vokser fra pærer enn det er for woody stauder, garanterer stilk borekaks en identisk klone av de overordnede. Noen typer liljer egner seg lettere til teknikken.

Hvordan liljer reprodusere

Liljer vokse fra skalert pærer som bærer den genetiske koden av anlegget og embryo og mat og fuktighet for å holde det trygt til forholdene tillater det å vokse igjen. Pærer formere seg raskt. Noen varianter produsere flere bloom-klar pærer hvert år. Noen pærer vokse lite bulblets rundt base, eller vekst plate, av den overordnede pærer og en del av stammen mellom pære og jord linjen. Noen liljer, spesielt med nordamerikanske innfødt tiger lily, vokser små bulbils i krysset av blad og stammen. Hver skala lily's pære, alle bulblet og bulbil bære nøyaktig chromosomal kombinasjonen av overordnet. Frø, produsert i pods dannet på blomster stengler, bærer den kombinerte genetiske koden for en ny plante - en hybrid - med kombinerte chromosomal strukturen av frø-bærende foreldre og hva lily gitt pollen. Suksess med stammen borekaks, avhengig av hvordan sorten selv gjengir og hvordan stilk skjæring er plantet.

Timing

Lily stammer begynne døende tilbake raskt etter blomster visne, så borekaks må tas like etter de siste blomstene slippe. Borekaks må være plantet umiddelbart i skarpe sand eller en start blanding og holdes fuktig. Når en kommer, dannet en bulbil i axil der blad møter stammen. Denne lille pære, plantet i en barnehage tomt våren skal vokse stor nok til å flytte til hagen i et år eller to. Hvis stilk kutte vellykket skaper en bulbil, kan det vokse stor nok til å produsere blomster innenfor to til fire årstider, avhengig av lily sorten.

Metoden

Delen grønn, levende deler av stammen, holde minst ett blad på hver del. Støv delen med en soppdreper eller heie hormon, tilgjengelig på hage sentre, og plante inndelinger i en flat skarpe sand eller soilless starter Mix slik at bladene stå opp over hver inndeling. Husk å begrave axil av hvert blad. Det er hvor bulbil vil danne.

Velge liljer for borekaks

Mange arter av liljer, som tiger liljer, danner lett bulbils i bladet axils; hybrid Asiatics utgjør bulblets stammer underjordiske og blader revet av en del av stammen. Liljer vil ikke vokse direkte fra stammen borekaks; må de første form bulbils, så vær tålmodig. Bare liljene som vokser bulbils- eller de hybrids hvis forfedre vokste bulbils – vil svare til denne vegetative reproduksjon. Resten gir rikelig med bulblets for plukking og planting på mor lyspærer vekst plater eller langs de underjordiske delene av deres stammer.