Kan du vokse en Boston bregne utenfor?

October 13

Kan du vokse en Boston bregne utenfor?

Også er tvetydig kalt sverd fern, Boston fern en bestemt cultivar av Nephrolepis exaltata kalt "Bostoniensis." Tolerante lite lys og fuktighet i hjem og kontorer, Boston fern varer som et klassisk innendørs anlegg. Også vil vokse utendørs i en container eller i bakken så lenge været aldri faller under frysepunktet.

Hardførhet

Boston fern er native til tropisk deler av Sentral- og Sør-Amerika, og selv er naturalisert i varmere deler av sørlige Florida, hvor det nå vokser vilt. Boston fern kan dyrkes helårig utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 og varmere. Det kan lett bli skadet av frost og fryser lys i USDA sonen 9b og forynge når våren returnerer hvis røtter ikke er død.

Sesongmessige bruk utendørs

Når frost ikke lengre forekomme i våren og temperaturene ikke falle under 45 grader Fahrenheit natten, kan du bringe Boston fern planter utendørs. Ifølge Megan Bame på webområdet Learn2Grow er Boston bregner i hengende kurver en klassisk innredning på balkonger og verandaer i de amerikanske sørstatene. Lite bregner kan også være plantet som en årlig i skyggefulle blomsterbed impatiens og caladium, men blir drept etter å bli utsatt for første fall frost og fryser.

Økende behov

For beste oppbevaring av brosjyrer på fronds, plassere Boston fern i en delvis skygge eksponering utendørs. Svært kraftig indirekte lys nok også. I bakken eller en beholder, oppfordrer en organiske-rik jord som ikke er alkalisk i pH grønn frodighet. Legg til skog humus, kompost og blad mold til jord før planting. Jord må også være konsekvent fuktig men renne godt for å unngå rot råtne. Siden det er en tropisk plante, relishes Boston fern varme og høy luftfuktighet. Tørr jord og for mye varme, direkte sol fører til blad gulfarging og browning.

Gjør mer planter

Boston bregner produserer ikke blomster og frø, men spores. Da vokser i god helse, bære pakningsvedlegget undersides mørk brun sori sommeren som frigjør pulveraktig spores som vil spire på varm og fuktig jord. Ytterligere planter kan også gjøres ved å skille forankret runner stilkene på overflaten. Den beste tiden å overføres via løpere er i slutten av vinteren og våren, ifølge "AZ leksikon over hageplanter." (SIDEN 702)