Kan du vokse Acai bær hjemme?

September 14

Kjent botanisk som Euterpe oleracea, er acai treet en type av palmetre som er priset for sin antioksidant-rike bær. Innfødt til Sør-Amerika og Amazonas, acai palmetrærne trives i varm og fuktig klima. I USA, kan acai palmetrærne være ble dyrket utendørs i United States Department of Agriculture (USDA) plante hardførhet soner 10 og 11; utenfor disse sonene kan acai palmetrærne container-vokst og overwintered innendørs.

Sollys krav

Mens de fleste bramble-type bær, som bjørnebær og bringebær, fungerer best i steder som får direkte sollys, acai palmetrærne produsere de sunneste, mest flavorful bær når dyrket i områder som mottar bare filtrerte sollys. Når plante eller posisjonering acai palm, se etter et voksende sted som er utsatt for seks eller flere timer filtrerte sollys per dag. Velg et sted som tilbyr også rik, fruktbare og godt drenering jord; Velg en fuktighet-retentive og godt drenering potting jord blanding for container-vokst acai palmetrærne.

Temperatur krav

Innfødt å Belize, Brasil og Peru, acai palmetrærne krever konsekvent varme temperaturer for vellykket kultivering og bær. Acai palmetrærne kan tåle temperaturer så lave som 50 grader Fahrenheit uten å opprettholde skade, men foretrekker temperaturer mellom 60 og 95 grader. Hvis du bor i et klima som er uegnet for utendørs acai palm dyrking, kan du vurdere å plante treet i en stor og godt drenering voksende beholder, fortrinnsvis en med hjul. Når temperaturene slippe under 60 grader, bare hjul acai palm innendørs.

Vanning krav

Acai palmer er fuktighet-elsker trær som trenger konsekvent fuktig jord og høy luftfuktighet å vokse vellykket. Sjekk fuktigheten i jorden annenhver dag ved å berøre overflaten; vann palm så ofte som nødvendig for å opprettholde jord som er fuktig å ta. Gi acai palm ca 1 tomme av supplerende vanning hver gang du vann, men unngå at bakken bli oversvømmet eller vannfylte. I tørt klima, dis acai palm daglig, tidlig på morgenen, å gi den med noen sårt tiltrengte fuktighet.

Befruktning krav

Acai palmer er tunge matere som krever regelmessig befruktning å produsere sine karakteristiske bær. For best resultat, mate acai palm månedlig med en halv-styrke løsning på en balansert, vannløselige gjødsel. Acai palmetrærne svare spesielt godt gjødsel med næringsstoffer formuleringer som 6-6-6, 10-10-10 og 12-12-12. For å unngå skader forårsaket av uriktig befruktning, bland og bruke gjødsel produktet i henhold til instruksjonene på emballasjen.