Kan du vaske en bomull teppet?

April 20

Kan du vaske en bomull teppet?

Ordet "teppet" er et 1300-tallet anglo avledning av "couvre," fra fransk for "cover" og "tent," betyr "seng." Coverlets var lett, enkel forløperen til den fyldige, luksuriøse dyner og sengetepper i dag. De er fortsatt brukt dekorativ sengetøy sommeren og lagdelt med dyre sengetøy i vinter. Generelt coverlets er laget av bomull eller har bomull støtte så de er tøff, komfortabel og, når den er skitten, kan bli kastet inn i vaskemaskinen med husholdningen vask.

Bomull typer

Det nasjonale Museum av amerikanske teppet, basert i Bedford, Pennsylvania, har en omfattende samling av trykt bomull coverlets med tradisjonell design opprettet på midten av 1800-tallet. Dagens coverlets kommer i et utvalg av bomull teksturer og vever, inkludert sateng, egyptiske og Pima, som er vokst innenlands. Høyverdig Pima bomull er økonomisk og absorberer fargestoffer også opprettholder figur når hvitvaskede.

Vask

Plasser bomull teppet i vaskemaskinen, skyve den til side så det ikke vil vikler seg rundt agitator. Måle vaskemiddel i henhold til instruksjonene på pakken. Unngå blekemiddel som det kan svekke bomull fiber. Vask med masse kaldt vann på milde syklus.

Tørking

Etter syklus skyll plasser teppet i tørketrommel og tørketrommel lav temperatur innstillingen. Ta teppet av tørketrommelen mens det er fuktig. Hvis mulig, omforme og strekke den som bomull tekstiler er utsatt for krymper. Legge teppet over et flatt underlag til den er helt tørr og glatt med et strykejern hvis det tørket med rynker og bretter.

.

Spot flekkfjerning

Hvis din bomull teppet er tilfeldigvis farget, kan du fjerne stedet uten en fullstendig re-vask. Plass på teppet på en tabell som er beskyttet av ren filler eller papirhåndklær. Fukt en ren klut med flekk-fjerne vaskemiddel og klapp undersiden av flekken, arbeider fra utsiden til center for å hindre den fra å spre seg. Flekken vil etterhvert overføre papirhåndklær eller filler under den. Gjenta dette til alle spor av flekken er borte. Tørr i et godt ventilert område.