Kan du starte en Mandevilla plante fra stiklinger?

October 25

Kan du starte en Mandevilla plante fra stiklinger?

Kjent for sine fargerike, trompet formet blomstrer og skinnende, eviggrønne bladverket, omfatter Mandevilla slekten planter tidligere kalt Dipladenia. En tropisk klatreplante, Mandevilla inneholder omtrent 100 arter, hvorav noen vokse 20 fot høye. De fleste artene tåle vinteren ute i tropisk sør amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 9 til 11. Hvis ikke, ta dem innendørs for attraktive potteplanter i de kalde månedene. Mandevilla bør være trellised i containere.

Borekaks

Ifølge Washington State University Clark County forlengelsen er mandevilla lett å overføre fra løvtre borekaks. Ta borekaks fra sovende, modne stilkene i sent høsten, vinteren eller tidlig på våren, når planter viser ingen aktive vekst. Fjern alle blomster og blomsterknopper slik at alle skjærings energi går til å produsere nye røtter. Kutt stammer fra den øvre delen av anlegget, tidlig på morgenen, når anlegget er fullt turgid. Ta borekaks, 4 til 6 tommene i lengden, med enkeltnoder - området i stammen der det ser ut som et nytt blad eller gren vil dukke opp, med en skarp, ren blad.

Holde borekaks kjølig

Holde borekaks kjølig og fuktig, i en is brystet eller en mørk-plast pose med papirhåndklær, før de er fast i rooting medium. Hvis det blir en stund før borekaks er fast, holde dem i en plastpose i kjøleskap. For større sjanse for å heie suksess, anbefaler behandle nederst spissen av borekaks med en rooting hormon som Hormodin 2, University of Florida IFAS midten av Florida forskning og utdanning Center. Deretter stikke borekaks i en godt drenering rooting medium, som en blanding av halv perlitt og halv medium-grade torv mose.

Fuktighet kreves

Gi borekaks med tåke å holde fuktighet høy og jorda fuktig. Opprettholde høy luftfuktighet er kritisk, sier tjenesten North Carolina samarbeidende forlengelse. Bruk en blomsterpotte for borekaks og dekke potten med en mugge med bunnen av eller plassere potten i en gjennomsiktig plastpose. Røttene skal vises i et par uker. Gir ikke befruktning til borekaks er godt forankret og voksende. Ikke transplantasjon nylig forankret borekaks direkte inn i landskapet. I stedet for å øke overlevelsessjanser, transplantasjon dem i containere og tillate dem å vokse til større før transplanting utendørs.

Planting

For bruk som en husholdning plante, plante mandevilla i en blanding av like deler torv moss, potting blanding og byggere sand. Sett mandevilla i et sted der den kan motta gardin-filtrert eller lyse, indirekte sollys i seks til åtte timer om dagen. Washington State University Clark County forlengelsen anbefaler gjødsling annenhver uke våren og sommeren med gjødsel høy i fosfor, som 10-20-10. Utendørs, gir en innsats eller espalier for støtte, og plante mandevillas i rik, godt drenering jord med hummus lagt, beliggenhet mottar seks til åtte timer med sterkt sollys daglig. La jorda tørke mellom Pottejorden. Flytte planter innendørs før temperaturene slippe til 45 grader Fahrenheit.