Kan du starte en Crabapple treet fra frø eller stiklinger?

December 2

Kan du starte en Crabapple treet fra frø eller stiklinger?

Crabapple trees Produser små, syrlig frukt som ser lik en apple og er 2 inches eller mindre i diameter. Det finnes varianter som ikke produserer frukt, som reduserer rot hvis du ikke er en fan av terte smaker. Crabapples overføres vanligvis pode og spirende, men de kan startes fra frø og spesielt borekaks. Frø vokser ikke sant, men borekaks er vanskelig å rot.

Egenskaper

Trærne er små til middels og vokse fra 15 til 25 feet lang. Kave av blomstrer de produserer våren er grunnen til mange dyrkes i hjem landskapet. Blomster kan være hvit, rosa eller rødmet. Frukten henger på treet godt inn i vinteren gir mat for fugler og dyr. Større fruktene er god syltet eller beholder i. Frøene er analog med Eple frø og spire lett i god stand. Crabapples produsere store suckers som kan brukes som borekaks for nye planter.

Frø

Crabapple frø kan fjernes fra innsiden kjerne av frukt og sådd i leiligheter eller godt drenert Haven jord. Det anbefales at du stratify frø av chilling på 31-47 grader Fahrenheit i minst 60 dager. Dette etterligner behandlingen frø har i naturen. En sandstrand blanding av potting jord og kompost gjør en utmerket spiring medium. Crabapples vil ikke reprodusere en klone av den overordnede når startet fra frø og vil trolig ikke frukt. Her får du en interessant og unik treet som vil friske hagen din.

Borekaks

Du må fjerne et stykke Gran for din skjæring. Dette er produsert i våren når ny vekst har kommet, men har ikke ennå herdet. Skjære et stykke 4 til 8 inches lang med en rett rent snitt. Fjerne alle bladene på kuttet ende, men la flere på den øverste delen å drivstoff anlegget. Dukkert cut slutten i et rooting hormon å stimulere dannelsen av røtter. Den beste løsningen for heie er jord-mindre. Skjæring er nedsenket i mediet til en tommen og holdt misted. Holde den i et mørkt sted for en uke, og deretter gradvis innføre lys. Når kutte har forankret kan du repot det. i en jord blanding.

Behandling av Crabapples

Crabapples er ikke kresen om jord så lenge det er godt drenert. Treet skal plantes i full sol for beste blomst og frukt produksjon. Crabapples trenger bare beskjæring fjerne suckers, døde tre, vann spouts og syke grener. Treet må tilsvarende 1 tomme av regn per uke. Etter ett år, gjødsle treet årlig i tidlig på våren med en balansert gjødsel. Crabapples er utsatt for mugg og fungal sykdommer, som kan kontrolleres med en soppdreper brukt veldig tidlig på våren før sykdommen kan ta hold. Bruk hagebruk olje eller såpe å frastøte og drepe insekter.