Kan du Spray Luke Killer rundt bjørnebær?

April 21

Flere sikre og effektive plantevernmidler er utformet for å fjerne ugress i og rundt kommersielle og bolig blackberry avlinger. De fleste blackberry plantings får noen form for herbicid i løpet av livet. Plantevernmidler fungerer veldig bra på sin egen kontrollere ugress, er de mest effektive når de brukes sammen med mekanisk og kulturelle Luke kontroll, som inkluderer trekke mulching, hoeing og riktig gjødsel ledelse. En blackberry dyrker valg av plantevernmidler vil i stor grad avhengig av geografisk plassering, Luke type presentere, tiden av året, jordtype og planting status.

Selektive og ikke-selektive plantevernmidler

Selektiv plantevernmidler er formulert for å eliminere bestemt Luke typer og vil ikke skade blackberry avlinger. Nøyaktig Luke identifisering, riktig timing og kjemiske konsentrasjoner er avgjørende. På den annen side, er ikke-selektive plantevernmidler utformet for å skade eller drepe alle anlegg som det kontakter. Kjemikaliene brukes oftest til å ødelegge dukket opp, flerårig ugress før planting blackberry planter. Ikke-selektive plantevernmidler vil eliminere en rekke ugresset, men de kan også skade blackberry planter. Bruk bare selektiv plantevernmidler mens blackberry planter er til stede.

Timing

Når bjørnebær er plantet, er flerårig ugress både vanskelig og dyrt å kontroll. Det er derfor mest kostnadseffektivt å fjerne så mange ugress som mulig før planting. I kommersiell drift, er blackberry felt behandlet med en ikke-selektive og systematisk ugressmiddel mange uker før planting, som vanligvis oppstår i løpet av våren. Etter planting, behandles felt med en før fremveksten ugressmiddel. Denne behandlingen er gjentatt i løpet av høsten. Etablerte plantings også motta vår og falle før fremveksten ugressmiddel programmer.

Luke Management behov

Ukontrollert ugress vekst vil negativt påvirke blackberry vekst på flere måter. Tilstedeværelsen av ugress og økt konkurranse de presenterer kan begrense blackberry plantevekst i etableringen år og lavere frukt gir under produksjonstiden. For mange ugress vil redusere bevegelse i luften gjennom busker, som vil forlate høyere fuktighet nivåer. Disse forholdene er kjent for å favorisere og forverre sykdommen i avlinger.

Betraktninger

Ugress kan være svært vanskelig å kontrollere når de blir etablert blant bjørnebær. Kjemisk Luke behandlinger kan være svært effektiv behandling av problemet, men de kan skade eller skade planter hvis de ikke brukes riktig. Mens plantevernmidler er en nødvendig del av Luke kontroll i de fleste kommersielle økende operasjoner, bør det brukes mye mer sparsomt, ved hjem dyrkere. En sterk avhengighet av én type ugressmiddel kan føre eventuell dominans av ikke-behandlet Luke art.